Glympse sevdiklerinizin bulunduğu yeri gözünüzün önünde tutacak

Date:

IoT üstünlüğünü sağlama savaşı

Göründüğü kadarıyla herkes oturma odanıza yerleşmeye çalışıyor. Apple TV’den Google Home’a ve Amazon’un bir dizi cihazına kadar eviniz, bağlı cihaz (IoT) üstünlüğü sağlamak için mücadele verilecek savaş meydanı olacak. Fakat Samsung, Alexa Show’daki ekranlı, ses kumandalı cihaz yerine, akıllı televizyon ürün zincirini, sizi arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantıda tutmak için kullanmayı düşünüyor. Firma, konum paylaşımı uygulaması olan Glympse ’i, Samsung Smart TV’ler üzerindeki Tizen sisteme uyarlayacak.

Samsung halen Glympse uygulamasını akıllı buzdolaplarının ‘Family Hub’ serisine yüklüyor. Çocuklarınızın bulundukları yeri kontrol etmek için tuhaf bir yer belki ama, yüklemişler. Glympse’in hem buzdolabı ve hem de televizyon versiyonları ile özel aile ve arkadaş gruplarını kolaylıkla oluşturabiliyorsunuz. Eklemek istediğiniz arkadaş ya da aile üyesinin telefon numarasını girdikten sonra kendilerinin gruba eklenme mesajını alacaklar. Ekleme işlemi bittikten sonra gruptaki herkes bu kişinin nerede olduğunu gerçek zamanlı olarak Glympse destekli ekranda görebilecek.

Glympse, Apple’ın ‘Arkadaşlarımı bul’ uygulaması ya da Facebook Messenger’daki konum paylaşımı gibi sadece basit bir konum paylaşımı uygulaması değil. Uygulamanın kullanışlı yanlarından biri arkadaşlarınıza ne zaman gideceğinizi Glympse uygulaması içinde basit bir tıklama ile yapabiliyor olmanız. Uygulama artık TV’lerde ve buzdolaplarında olduğu için artık grubun mesajlarınızı görme şansa daha yüksek.

Glympse aynı zamanda Logitech, General Motors, Volvo, Garmin, Navdy, Gogo ve Mojio gibi cihazlara da entegre edilecek. En azından artık oyun da oynuyor ya da TV izliyor olsanız bile bu esnada Glympse ile sevdiklerinizin nerede olduklarını ekranda aynı anda görebileceksiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...