Sony’nin yeni Alpha A9 kamerası tam bir hız canavarı

Date:

Hız faktörü

Sony en etkileyici, en pahalı aynasız kamerası olan 24.2 megapixel’lik Alpha A9 kamerasının tanıtımını yaptı. İlk tam boyutlu CMOS sensörüyle donatılmış olan cihazın asıl odak noktası çözünürlük değil, hız.

A9 Arka Büyük Boy

 

 

[irp posts=”10822″ name=”Sony’den ekransız dokunmatik ekran projeksiyonu”]Sony Alpha A9

 

Pixel sayısı 42.4 megapixel’lik Alpha 7R II ‘ye nazaran yüksek değil fakat daha önceki modellere oranla 20 kat daha hızlı çalışan işlem hızı sayesinde 241 RAW’a kadar, 20 fps’lik yakıcı hızıyla tam boyutlu resimler çekebiliyor. Aynı zamanda 693 nokta ultra yoğunlukta merkezi düzlem faz tespiti oto-odaklama sistemi ile saniyede 60 AF/AE izleme işlemi yapabiliyor.

Sony Alpha A9

Quad-VGA, 3686K nokta OLED vizöre sahip olan makine, Sony’nin kullandığı en yüksek çözünürlük ve en parlak model olma özelliğini taşıyor. 20 fps hızlık bir çekimde dahi karartma yapmayan bu makine size elektronik bir vizörün tüm faydalarını sunacak.

Sony Alpha A9

 

 

 

Bu model aynı zamanda A6500 APS-C modelindeki dokunmatik ekran gibi ilk tam boyutlu Sony kamera, aynı zamanda dokunmatik odaklama imkanı da sağlıyor. Bu özellik odağı bir nesneden diğerine kolayca kaydırmalarını sağlayacak videografikçiler için oldukça kullanışlı olacak.

Sony Alpha A9

A9 5-eksenli resim dengeleme özelliğine sahip yeni, kompakt bir gövdeye ve stüdyoda çekim yapanlar için kablolu eternet girişine sahip. Aynı zamanda daha önceki full frame A7 modellerine oranla 2.2 kat daha fazla batarya ömrüne ve bir tanesinde yüksek hız UHS-II SD medya desteğini de içeren iki adet medya kartı girişine de sahip.

Sony Alpha A9

 

 

A9 Amerika’da 25 Mayıs’tan itibaren 4.500$ fiyatla, Avrupa’da ise Haziran ayından itibaren 5.300€ fiyatla satışa sunulacak (oldukça yüksek bir fiyat olmakla birlikte Nikon D5 gibi rakiplerine oranla kıyaslanabilir bir tutar – ön siparişler bu Cuma başlıyor). Sony aynı zamanda Temmuz ayında piyasaya sürülecek olan, A9 için özel olarak tasarlanmış 2.500$’lık G Master 100-400 mm f/4.5-5.6 telefoto lensin duyurusunu da yaptı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...