Sony profesyonel görüntü yönetmenleri için full-frame dijital kamera yapıyor

Date:

Profesyonel görüntü yönetmenleri ilk kez bu kadar büyük bir sensör ile çalışacaklar.

Eğer full-frame (tam kare) bir DSLR makine ile video çektiyseniz, bunun ne kadar cezbedici olduğunu göreceksiniz.  Bu büyük sensör sayesinde düşük ışıkta daha iyi bir çekim ve yumuşak bir arkaplan için mükemmel olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Profesyonel görüntü yönetmenleri üst düzey 8K kameralar kullansalar da genellikle Super 35mm ve daha küçük boyutlar ile çalışmak zorunda kalmışlardır. Sony profesyonellerin uzlaşması gerektiğini düşünüyor. Üst düzey film kameralarındaki başlangıç tam çerçeve (full-frame) sensörü olan 36mm X 24mm sensöre sahip yeni bir CineAlta kamerası geliştiriyor. Şirket henüz kameranın tüm işlev ve özelliklerini açıklamadı ancak olağanüstü görüntü kalitesine sahip olacağını gösteren bir takım beklentiler ortaya koydu.

Profesyonel görüntü yönetmenleri ilk kes bu kadar büyük bir sensör ile çalışacaklar.

Öncelikle CineAlta kameranın en boy oranı bilinmiyor. 4:3, 17:9 ve diğer nadir kullanılan video oranlarında 4K RAW çekimler yapılabiliyor. Sony halihazırda mevcut iş akışında kullanılan kameraların yerini alacağı vaadinde bulunmuyor. Kısacası Sony hayranı olmasalar da film yapımcıları film üretimi yöntemlerini tam kare ile sınırlamak zorunda kalmayacaklar.

Kamera 2018 başlarında gelecek ve diğer üst düzey kameralara kıyasla pahalı olma ihtimali yüksek (Sony F65 ilk çıktığında 65.000 dolara satıldı). Bazı stüdyoların bu fiyatları ödemeye istekli olmaları bizleri tabi ki şaşırtmaz. Sony gece çekimlerinde ve yakın çekimlerinde vazgeçilmez olduğu kanıtladı. 4K HDR içerik üretmek isteyen çevrimiçi video sağlayıcıları için bu görüntü kalitesi bir nimet olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...