Valve, Steam’de oyun yayıncılığı için düşük ücretler konusunda umutlu

Date:

Oyun sevenlerin iyi bildiği Half Life oyununun yapımcısı Valve oyun yayıncılığını basitleştirmeye yönelik planlarını Steam Direct ile paylaştı.

Valve daha düşük ücretler için Steam’le anlaşmaya çalıştı. Uzun bir görüşmeden sonra önceki fiyatlarla devam etme kararı alındı. Valve bağımsız yapımcılara en düşük 100 dolarlık telafi ücreti talep edeceğini açıkladı. Şirket kullanıcıların tartışmalarını inceledikten sonra haklı çıkmanın zor olduğunu fark edip tercihini düşük ücretlerden yana yaptı ve kaliteyi fiyatların belirlemesinin yeterli olmayacağını belirtti.

Valve oyun isteklerini yakından izleyeceğini ve Steam’in mağaza algoritmasının gerçekten ilgi çekici başlıkları gösterdiğini doğrulamak için insan girdisi kullanacağı vaadinde bulundu. Bu birleşimin şeffaflığı sayesinde endişelenmelere gerek kalmayabilir.

Oyun sevenlerin iyi bildiği Half Life oyununun yapımcısı Valve oyun yayıncılığını basitleştirmeye yönelik planlarını Steam Direct ile paylaştı.

Oyun devi, Curators özelliklerini bu danışmanlara kullanıcıların oynamaları için başlık önerirken daha fazla yetki vermek için tekrar düşünüyor. Curators özellikleri, satın alınacak oyunları özel tavsiyeler sunan kişisel listeler hazırlamaktan daha kolay olacak. Ayrıca vitrine kendi içeriklerinden daha fazla yer alacaklar ve yayın öncesi erişim elde etmeleri daha hızlı olacak.  Curators özelliği isteğe başlıdır. Bundan dolayı alışverişlerinizde kendinizi rahat hissedeceksiniz. Bu seçimleri görmek zorunda değilsiniz.

Steam Direct’in ne zaman hayata geçirileceğine dair kesin bir tarih yok. 100 dolar çöpe atılmayacak bir miktar olsa da yarı zamanlı çalışan bir geliştiricinin bile Steam’de nispeten daha az sorunlarla karşılaşması için yeterince küçük bir miktar. Valve yüksek ücretleri kabul etseydi, Steam Direct’in kendini işine adamış geliştiricilere yönlendirilmesi sınırlı olabilirdi. 500 dolara kadar çıkabilir hatta 5000 dolara kadar bile yükselebilirdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...