Apple’dan sözde değil, özde yapay zeka yaklaşımı

Date:

Yazılım yerine chip tabanlı yapay zeka

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberinde bildirildiği kadarıyla Apple, mobil cihazları üzerinde yapay zeka ile ilgili çalışmaları destekleyecek, telefona özel bir yapay zeka yongası üzerinde çalışma yapıyor. ‘Apple Neural Engine’ olarak adlandırılabilecek olan chip, yüz ve ses tanıma ile ilgili işlemlerin gerektirdiği sofistike algoritmaların ve büyük oranda bilgisayar vizyonuna dayalı arttırılmış gerçeklik işlemlerinin üstesinden gelmek için kullanılacak. Bu chip cihazın ortalama batarya ömrünü arttırabilecek olup, aynı zamanda Apple cihazlarının genel performanslarını da iyileştirme potansiyeline sahip.

[irp posts=”12470″ name=”Facebook Yapay Zeka asistanı M’i Amerika’da uygulamaya koydu”]

Chip’in bu yıl içerisinde cihazlara yerleştirilme olasılığı henüz belli değil. Fakat Apple gelecek iPhone prototiplerini bu chiple birlikte test etmeye başladı bile. Nihai hedef işlem bazında en yoğun çalışmaları iPhone’un işlemci ve grafik chip’inden ayırabilmek. Tıpkı Apple’ın cihaz serisi boyunca hareket algılayıcılarını çalıştırmak için ayrı chipler kullanması gibi. Ve AirPod’ların iPhone ile kablosuz olarak daha kolay eşleşmesini sağlayan chip gibi.

Apple yapay zeka konusunda ciddileşiyor

iPhone yapımcısı firma her zamanki gibi tüm gelecek cihazlarıyla ilgili geliştirmeler hakkında ketum davranıyor. Fakat CEO Tim Cook geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Apple’ın geleceğinin bina edildiği iki ana temelin Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka olduğuna işaret etmişti. Her ikisi de özerk araç, daha sofistike dijital asistanlar ve akıllı telefona dünyayı anlama ve yorumlama kabiliyetini aşılayabilecek bir çeşit resim tanıma gibi ümit vadeden yeni teknolojilere alan açıyor.

Buna karşın bugüne değin Apple’ın Siri’nin güncellenmesi dışında yapay zeka ile ilgili herhangi bir beyanat verdiğine denk gelmemiş olsak da firma, üst seviye yetenekleri bünyesine katmak için bir süredir sürek avı başlatmış durumda.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...