SpaceX X-37B istihbarat uzay uçağını yörüngeye gönderiyor

Date:

SpaceX X-37B için çok uğraşmıştı

SpaceX Hava Kuvvetlerine ait projeleri almak için çok savaştı ve nihayet oldukça prestijli birini eline aldı. SpaceX X-37B adlı minyatür uzay-uçağını Falcon 9 ile birlikte yörüngeye göndererek bu projeyi United Launch Alliance’ın yaptığı güvenilir Atlas V’den almış olacak. Firma uzay mekiği benzeri drone’u sadece iki ay içerisinde göndererek, SpaceX’in ilk hava kuvvetleri misyonunu yerine getirmiş olacak.

Belki de X-37B ile ilgili gizem nedeniyle Hava Kuvvetleri duyuruyu, uçuşa sadece birkaç ay kala yaptı. SpaceX’in ilk Hava Kuvvetleri misyonunun 2018 yılında yörüngeye göndereceği GPS uydusu olacağı düşünülüyordu zira geçen yıl bu konuda kontrat imzalamıştı. Uzay mekiği gibi dünyaya iniş yapacak olan bu insansız uzay uçağının çok gizli keşif ve anti-uydu amaçlarıyla kullanılacağına dair spekülasyonlar y apılıyor (Hava Kuvvetleri neden SpaceX’i tercih ettiğine dair bir açıklama yapmadı).

Boeing ve Lockheed Martin ortaklığı olan United Launch Alliance son dört X-37B misyonunu Atlas V roketi ile gerçekleştirmişlerdi. Hava Kuvvetleri’nin SpaceX’i kullanma kararı normal değil zira Atlas V’nin 2002 yılından beri sergilediği mükemmel performansın dışında Boeing’ de X-37B projesi üzerinde birincil yüklenici firma.Hava Kuvvetlerinin iki X-37B’si var. Birisi yörüngede bir yıldan fazla kalarak 2012 yılında geri dönmüştü.

SpaceX X-37B
Amerikan Hava Kuvvetleri’nin ilk insansız uzay aracı X-37B

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...