Leak Boat binlerce Spotify hesabını hackledi

Date:

Güçlü şifre kullanmanın önemi

Eğer doğruysa, ve hesap bilgileriniz listede yer alıyorsa, şifrenizi daha güçlü hale getirmenin zamanıdır. Tabii bunu sadece Spotify’da değil, online ortamdaki tüm hesaplarınızda yapmalısınız.

Hikayenin aslı şu:

Pazartesi gecesi hackerlardan bir grup, binlerce Spotify hesabının erişim bilgilerini yayınladı. Twitter’daki bildirimlerinde Leak Boat adlı hacker grubu, toplam hesap sayısının 9.000 olduğunu yazıyordu. Fakat tüm hesap ayrıntılarının listelendiği sayfada 6.500’den az sayıda Spotify kullanıcısının bilgileri vardı.

Daha önce bazı web sitelerinden çaldıkları hesap bilgilerini ve aynı zamanda birkaç ünlünün özel görüntü ve resimlerini ifşa eden hacker grubu, yeni bilgileri herkesin erişimine açık bir web sitesinde yayınladı. İddianın doğruluğunu test etme maksadıyla listede yer alan birkaç hesap bilgisiyle yapmış olduğumuz denemede, ilgili Spotify hesaplarına girilebildiğini gördük.

6140 kişinin yer aldığı listede bulunup bulunmadığınızı kontrol etmek için sayfaya giderek kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol edin (Tabii Spotify kullanıcısı olmayanların zahmete girmelerine gerek yok). Eğer hesap bilgileriniz listede yer alıyorsa, bütünüyle ele geçirilmesine engel olmak için şifrenizi hemen değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Ve tabii aynı kullanıcı bilgilerini, özelikle de şifreyi, diğer tüm hesaplarınızda da kullanıyorsanız, onlar için de aynı işlemi uygulamanız yerinde olacaktır. Aksi takdirde diğer hesaplarınızın da çalınma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Güçlü bir şifre nasıl alınır?

Kullanacağınız şifre uzunluğunun minimum 12 karakter olmasına, belirli bir anlamı ifade etmeyecek harf öbeklerinden oluşmasına, kullanılan harflerden bazılarının büyük, bazılarının küçük harf olmalarına, ve aynı zamanda özel karakterler de kullandığınıza özen göstermeniz yeterli olacaktır. Örneğin;

*-Zte32ALp_*

Grubun diğer faaliyetleri

Pazartesi günü hacklenen Spotify kullanıcıları dünyanın her yerinden kişilerden oluşuyor.

Spotify sızıntısının ardından Leak Boat aynı zamanda grubun eylemlerinden ötürü endişe edenlere alaycı bir ifadeyle görevden azledilen FBI direktörü James Comey’e gönderme yapmış.

Spotify hesaplarını yayınlayan Leak Boat, Pazartesi gecesi oldukça meşgul gibiydi. Aynı zamanda sihirbazlık oyunu oynama sitesi olan wizard101.com’a ait birkaç hesap bilgisini yayınlayan grup, siteyi hacklemenin çocuk oyuncağı olduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.

Spotify hesaplarının sızdırılmasından kısa süre önce grubun Twitter kolu olan @SecTeamSix_’in yayınladığı mesajda grubun ‘Lulzcalypse’ başlatmayı düşündüğü belirtiliyordu (Lulzcalypse, ‘sırf eğlencesine apocalyptic (kıyamet) sızıntı fırtınası’ başlatmayı ifade eden bir tabir). Daha sonraki tweetlerinde ise bunu ‘Leakocalypse’ olarak adlandırmayı tercih eden grup, anlaşılan o ki yapılan işin çok da eğlenceli olmadığının farkına varmış.

Tweet atmaya devam eden grup, mesajlarından birinde, 600 takipçiye eriştiklerinde 10 ünlünün daha video ve resimlerini yayınlayacaklarını söyledi.

Bu haber yazıldığında ise grubun Twitter’da 490 takipçisi vardı. Yani bir ‘Celebrocalypse’ fırtınasının kopmasına az kaldı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...