Teksas sürücüsüz otomobil testlerine izin veriyor

Date:

Yeni bir kanun sayesinde sürücüsüz otomobil testlerinin önü açılıyor.

Bir süredir Teksas sokaklarında kendi kendine giden, sürücüsüz otomobiller dolaşıyor. İster inanın ister inanmayın ama sürücüsüz araçlara doğrudan izin verilen bir kanun bulunuyor. Aynı zamanda sürücüsüz araçları yasaklayan bir kanun da yok. Durum bu hafta daha da netleşti. Eyalet yöneticisi Greg Abbott, belirli koşulların sağlandığı sürece sürücüsüz araçlara açıkça izin veren bir tasarıya imza attı.

Yeni bir kanun sayesinde sürücüsüz otomobil testlerinin önü açılıyor.

Tüm sürücüsüz otomobiller mevcut trafik yasalarına uymalı ve ayrıca sigorta yapılmalı. Ayrıca seyir halindeyken video kaydedilmesi gerekiyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisi değişmediği sürece imalatçının sorumluluğu üstüne alması da gerekiyor.  Şu anda zaten pek çok sürücüsüz otomobillerin kamerası bulunuyor.  Ancak eleştirmenler çok yumuşak kararlar derilmesinden endişeleniyor. Bir insanın sürücü olarak aracın içinde olması gereken açık bir zorunluluk yoktur ve AAA gibi gruplar, geleneksel araçlarla karşılaştırıldığında minimum bir sigorta kapsamı istemektedir.

Tüm bunlara rağmen bu yeni yasa önemlidir. Wymo ve daha önce Teksas’ta denemelerde bulunan diğer şirketlerin fikirlerini değiştirmese de başka şirketlere yatırımlar için teşvik edebilir. Teksas’ta bu testlerin yapılması özellikle önemlidir çünkü Austin gibi çok sayıda teknoloji devinin bu eyalette ofisi bulunmaktadır. Sıcak iklimi sayesinde karlı yollarla başa çıkmaya hazır araçlar için iyi bir test alanı olmasını sağlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...