Kayıp telefon bulma yöntemleri nelerdir öğrenin

Date:

Kayıp telefon bulma yöntemleri hakkında size bir iyi bir kötü haberimiz var!

Telefonunuzu kaybettiniz ve bulmak için ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Sizde zaman zaman telefonum kayboldu nasıl bulunur sorusunu soruyorsanız okumaya devam edin. Bilindiği üzere iPhone telefonlar asla kaybolmuyor. Yani içinde bulunan özel bir izleme mekanizması sayesinde nerede olursa olsun cihazınızın bulunabilmesi mümkün. Peki ya Android cihazlar için durum nasıl? Haberimizin devamını okuyun.

Telefonunuzun bıraktığınız yerde olmadığını fark ettiniz. Oldukça endişeli bir hisle “telefonum kayboldu nasıl bulunur” dediğinizi duyar gibimiyim, hemen ceplerinizi kurcaladıktan sonra odanızı yerle bir ettiniz ancak gerçek ortaya çıkıyor: Olamaz “Telefonum kayboldu ve kapalı” Sevgili cihazınız sizden gitti. Belkide çalındı ya da nerede kaybettiğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok. Şimdi ne yapacaksınız? Size bir iyi bir kötü haberimiz var! İyi haber şu ki telefonunuzda size yardımcı olacak bazı telefonum nerede uygulaması gibi uygulamalar kayıp telefon bulma konusunda oldukça yardımcı oluyor. Kötü haber şu ki bu uygulamaların önceden kurulması gerekiyor.Telefonum kayboldu nasıl bulunur. Telefonum nerede uygulaması.

Telefonunuzu kaybettiyseniz ancak telefonunuza bir kurtarma uygulaması yüklü değilse üzülerek size yardımcı olamayacağımızı söyleyelim. Fakat eğer yüklüyse devam edelim:

Kayıp telefon bulma iphone, telefonum nerede iphone

Apple, iOS işletim sisteminin hemen yanında bir kayıp telefon bulma aracı geliştirdi. Kayıp bir iPhone’ u veya iPad’ i izlemenize olanak tanıyan Find My iPhone (iPhone Bulma) yeteneği, Apple kimliğinize dayanır; bu nedenle şifrenizi e-postayla yazdığınızdan veya saygın bir şifre yöneticisine güvendiğinizden emin olun.Size bir iyi bir kötü haberimiz var!
Bu özelliği ayarlamak için iPhone’unuzdaki Ayarlar’ı açın, ekranın üst kısmındaki adınıza dokunun ve iPhone’unuzu Apple Kimliğinize bağlı cihazlardan biri olarak listeleyen menü girişine basın. Bu menüde hem iPhone’u Bul hem de Son Konum bilgisi gönder seçeneklerini etkinleştirin. Kaybedilen bir telefonu kurtarmak için, telefonunuzun Konum Servislerini etkinleştirdiğinden emin olmanız da gerekir. Bu zaten açık olmalıdır, ancak Ayarlar’ ı açıp Gizlilik ve Konum Hizmetleri’ ne dokunarak kontrol edebilirsiniz. Bu ayarları etkinleştirdikten sonra, rahatça günlük yaşamınızla devam edebilirsiniz.

iPhone’unuz kaybolduğunda ne yapmalısınız?

İlk olarak, herhangi bir bilgisayarda bir web tarayıcısı açın ve icloud.com adresine gidin, ardından Apple kimliğinizle oturum açın. Öbür seçenek; Bir dizüstü bilgisayar ya da iPad gibi başka bir Apple cihazını elinize alın, Apple kimliğinizle oturum açın ve ikincil cihazın Find My iPhone uygulamasını yükleyin.

Bir sonraki ekran, iPhone’ unuzun yanı sıra kaydettiğiniz diğer cihazların da yerlerini belirten bir haritayı göstermelidir. Bir açılır pencere diyalog kutusu, telefonun pil seviyesini ve iPhone’ un son kez konumunu bildirdiği tarih ve saati gösterebilir. Dolayısıyla, cihaza son giriş bir süre önce gerçekleştiyse bu haritada görülebilir. Bu durumda, harita kapalı olduğu sürece yeni bir yeri raporlayamayacağı için harita üzerindeki konumun güncelliğini yitirmiş olabilir. Yani kayıp telefon bulma için cihazınızın şarjının olması gerekir. Kapalı olsa da şarjı varsa yeri görülebilir anlamına geliyor.

Find My iPhone

Telefonum nerede uygulaması, telefonunuzu kontrol etmenin yanı sıra Find My iPhone, iPhone’unuzla etkileşime girmenize izin verir. Harita, telefonunuzun evinizde bir yerde olduğunu bildiriyorsa, telefonun zil sesini çıkarmak duymak için Ses çal özelliğini (sesi kapatılmış olsa bile) tıklatabilirsiniz.

Telefonum nerede uygulaması ile relefon başka bir yerde gibi görünüyorsa, Kaybedilen Mod seçeneğini tıklatarak daha aşırı önlemler alabilirsiniz. Bu, cihazınızı uzaktan kilitler ve  yabancılar için seçtiğiniz bir mesajı görüntüler. Ayrıca telefonun herhangi bir Apple Pay harcaması yapmasını da engeller.

Telefonunuzu Kayıp Moda almak, bir hırsızın erişimini engellemek için yeterli olabilir. Ancak el cihazınız hiç ziyaret etmediğiniz bir yere gitmişse ve verilerinizin yanlış ellere düşeceğinden endişe ediyorsanız, iPhone Sil seçeneği son çare olarak kullanılabilir. Bu, cihazınızdaki her şeyi uzaktan silecek. Telefonunuz bir şekilde tekrar elinize geçmezse bile verilerinizin güvende olduğunu bileceksiniz. Öte yandan, olurda telefon tekrar elinize geçerse, cihazınızı bir iTunes veya iCloud yedeklemesinden geri yükleyebilirsiniz.

Kayıp telefon bulma Android, telefonum kayboldu nasıl bulunur?

Android cihazlarda Find My iPhone (Kendi Bulma) seçeneklerinin Android’ e uygun kendi sürümleri bulunur. Telefonum nerede Android’de Ayarlar’ ı açıp Google Güvenlik ve Aygıtımı Bul seçeneğine dokunarak cihazınızı bulabilirsiniz. En üstteki iki seçeneğin açık olarak ayarlandığından emin olun. Onları etkinleştirdikten sonra, Android cihazınızı bulabilir ve gerekirse cihazınızın size geri dönmeyeceğinden eminseniz uzaktan bilgilerinizi silebilirsiniz.[irp]Kayıp telefon bulma
Bazı Android üreticileri kendi telefon bulma uygulamalarını cihazlarına koyuyor. Örneğin, Samsung’un Mobil Cihazımı Bul adlı bir programı var. Ancak telefonunuza bir Google hesabı kaydettiyseniz (şifrenizi unutmazsanız veya kaybederseniz), o zaman yukarıda bahsettiğimiz seçeneğini kullanabilirsiniz. (iPhone’ larda olduğu gibi)

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...