Tesla Otopilot pürüzsüz sürüş özelliğine kavuşuyor

Date:

Tesla’dan otomatik keyifli sürüş özelliği

Tesla’nın otomatik pilotunun aracı kullanması, onu her zaman kusursuz kılmıyor. Elon Musk’a göre bazen otomatik sürüş “tatsız ve kaba” olabiliyor. Evet yakın gelecekte daha az sarsılacaksınız çünkü Tesla Otopilot pürüzsüz sürüş özelliğine kavuşuyor. Musk, Haziran güncellemesi ile son model S ve Model X varyantlarının (yani, Ekim 2016’da veya sonrasında yapılmış araçları) pürüzsüz otomatik pilot özelliğine kavuşacağını söyledi.

Güncelleme ufak kazaları dahi engellemeli

Uzmanlar, bu güncellemenin aynı zamanda en ufak kazaları bile önlemeye yönelik olması gerektiğini savunuyorlar. Bildiginiz gibi 2016 Mayıs ayında Tesla Model S, Otopilot modunda Florida’daki bir traktör römorkuna çarpmıştı. Çarpışma, Joshua Brown isimli sürücünün ölümüyle sonuçlanmış ve NHTSA (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi) tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma 2017 Ocak ayında sunuçlandı. Soruşturmada aracın Otomatik Pilot veya Otomatik Acil Frenleme (AEB) özellikleri ile ilgili herhangi bir kusur bulunmadığı belirtilmişti.

Güncelleme Haziran ayında gerçekleşecek

Elon Musk, Tesla Autopilot yazılımının önümüzdeki ay yayınlanması konusunda heyecanlı. Yakın zamanda Tesla eski müşterilere Supercharger ücretsiz kullanım imkanı sunmuştu. Yeni kontrol algoritması ile Tesla Otopilot pürüzsüz sürüş özelliğine kavuşuyor.

Musk, güncelleme özelliklerinden birçoğunu anlatmadı ancak yeni yazılımın elle müdahale etmeden park etme ve otomatik yağmur sensörlerinin etkinleştirilmesi gibi konularıda kapsayacağı umuluyor. Engadget güncellemenin ayrıntıları hakkında Tesla’ya ulaştı. Şirketin kurucusunun belirttiği gibi, daha yeni otomobillere yapılan güncellemelerin birçoğu, yalnızca Ekim sonrası donanımı ile mümkün olan yeni özellikleri değil, önceki nesil özellikleri yakalamak üzerine odaklanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...