Milli savaş uçağımız TF-X ilk uçuşunu ne zaman yapacak ?

Date:

Milli Muharip Uçağımız TF-X 2023’de ilk uçuşunu yapması planlanıyor. TSK Envanterine ise 2029’da girecek.

TAİ ve BAE Sytems arasında imzalan 100 milyon sterlinlik anlaşma kapsamında, Milli muharip uçağımız TF-X, TAİ tarafından üretilecek, İngiliz BAE Systems ise danışmanlık ve işbirliği hizmeti sunacak.

TAİ Türkiye havacılık ve uzay sanayi şirketi olarak, yapısal grupta yurt içi, yurtdışı, ürün ve şirketlere ait çok sayıdaki farklı uçak ve helikopterlere modernizasyon,  ayrıca farklı kabiliyetler kazandırma konusunda çalışmaları yürütmektedir.

TAİ markası ile dört kıtada, havacılık  sektörü ve çeşitli ülkelerin hava kuvvetleri projelerinde işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Savunma sanayi teknolojilerinde TAİ dünyanın 100 büyük savunma sanayi şirketi arasında yer almaktadır.

Milli Muharip uçağı TF-X 5. nesil savaş uçağı jet motoru, silah ve radar sistemleri 5. nesil teknoloji ile üretilecek.

Yüksek hız ve hızlı manevra performans kapasiteli milli savaş uçağımız TF-X’e entegre edilecek ASEA radar sistemi ile aynı anda yüzlerce hedefi takibine alırken düşman radar ve füze sistemlerini tespit ve karıştırma kabiliyetine sahip olacak. ASEA radar teknolojisi Aselsan geliştirilecek.

Diğer füze ve lazer uyarıcı sistemler ile yanıltıcı parçacık, işaret ışığı, sayısal radyo frekans yayın bozma yetenekleride Aselsan tarafından geliştirilmiş durumda. Aselsan ve TAİ işbirliği ile yapılacak diğer bir elektronik sistem ise milli savaş jetimiz TF-X’in diğer hava araçları olan İHA’ları komuta kontrol edebilmesi.

Milli savaş uçağımız TF-X Aselsan elektronik harp podu, optik ve lazer sistemler ile donatılacak.

Aselsan F-16 için geliştirdiği elektronik harp podu, yerli savaş uçağımız TF-X’in gövdesine gizlenerek, uçağımıza gelen füzelerin arayıcı başlığına uçağın farklı birden fazla yerdeymiş gibi algılamasını ve hedefini vurduğunu zannetmesini sağlayarak kendini gizleyecek.

TF-X gövdesi radara yakalanmayacak şekilde tasarlanıyor füze, bomba ve yakıt tankı gövdenin içine saklanacak. TF-X ses üstü ve ses altı uçuş kabiliyetleri ile hava savunma, keşif ve avcı görevlerini ifa ederken çok sayıda ki silahlı ve silahsız insansız hava araçlarımızın yönetimini üstlenecek.

TAI TUSAS logo

Aselsan logosu

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...