Tokyo metrosundan çekilen fotoğraflar kitap haline getirildi

Date:

Tokyo metrosundan yapılan çekimler hayrete düşürdü

Dünyanın gündemine oturmuş en ünlü metrolarından biri olan Tokyo metrosunda yolculuk eden insanların görüntüleri herkesi hayrete düşürüyor. Aslında Tokyo metrosu, büyüklüğü ve teknolojik gelişimiyle dikkatleri üstüne çekiyor fakat bunun bir de diğer tarafı var. Bildiğiniz üzere, Tokyo dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri. Ve, her gün işe gidip gelmek ya da gezmek için Tokyo metrosunu kullanan insanların sayısı düşününce aslında bu görüntüler normal gibi geliyor. Ülkemizde bulunan metrolardan şikayet ediyoruz ama eminim bu görüntüleri gördükten sonra, bizim metrolara şükürler olsun diyeceğiz.

Japonlar, Tokyo metrosunu bir karınca yuvasına çevirmişler. İnsanlar, görevlilerin onları iteleyerek metroya bindirilmesi ile bu toplu taşıma aracını kullanıyorlar. Alman fotoğrafçı Michael Wolf ise, Tokyo metrosunda en yoğun saatlerde çektiği fotoğraflarla birçok insanın dikkatini çekti. Wolf, 2010 yılından bu yana Tokyo metrosunun çekimlerini yapıyor. Ve, bu fotoğrafları insanlarla paylaşmak için, “Tokyo Compression” (Tokyo Sıkışması) adını verdiği bir kitap çıkardı.

[irp posts=”20586″ name=”Samsung Galaxy Note 8, S Pen ile birlikte ortaya çıktı”]

Michael Wolf’un kitap haline getirdiği fotoğraflar, metronun camlarına ya diğer yolculara yapışmış halde yolculuk yapan insanların hallerini gösteriyor. Kitap oldukça ilgi çekici. Wolf, bu kitabı çıkarabilmek için, Shimo-Kitazawa adlı metro istasyonuna 2010 yılı ile 2013 yılı arasında devamlı olarak giderek çekimler yapmıştır. Kitapta büyük bir emek yatıyor. Wolf, kitabı çıkardıktan sonra yaptığı açıklamada; “Dört hafta boyunca metro istasyonuna gittim ve her defasında daha etkileyici fotoğraflar ortaya çıkardım. Sabah işe gidiş saatlerinde yani metronun en yoğun olduğu saatlerde orada bekliyordum. 80 saniyede bir tren geçiyor, fotoğraf çekmek için tam 30 saniyem oluyordu” dedi. Wolf, metrodaki insanların o halde meditasyon yaptığına inanıyor. Wolf’un Tokyo metrosundan çektiği bazı fotoğrafları sizle paylaşmak istiyoruz. Bizim metrolara dua edeceksiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...