Trol ne demek? Trollemek nedir?

Date:

Trol ne demek? Trollemek nedir? Trollerle nasıl başa çıkarsınız?

Güçlü bir sosyal hesabınız varsa veya en azından çevrimiçi topluluklarda oldukça aktif olduğunuzu düşünüyorsanız, pek çok meraklı internet kullanıcısının “trollendim” dediği şeyi yaşayabilirsiniz, bu komik gelebilir, ancak doğru. Trollenmek bazen oldukça kötüleşebilir ve her zaman gülünecek bir şey değildir. Peki trol ne demek dediğinizi duyar gibiyim, aşağıda geniş olarak açıklayacağız fakat kısaca trollemek bir eylem ve trol ise bunu yapan kişi.

Trol veya trollenmek eylemi, gerçekte ne anlama geldiği konusunda net birşey olmayan fakat internetin daha sosyal hale gelmesiyle giderek artan, herkesin bir şekilde baş etmek zorunda kaldığı durumdur.

Vikipedia tanımı

“Okuyucuları duygusal bir tepki olarak provoke etmek veya bir başka tartışma konusundaki tartışmaları aksatmak amacıyla bir forum, sohbet odası veya blog gibi çevrimiçi bir topluluğa ilginç, yabancı veya konu dışı mesajlar gönderen biri.”

İnternet argosuna yabancı olanlar, “troll” veya “trollemek” tanımını ifade ederken, İskandinav folklorundaki efsanevi canlı olarak düşünebilirler. Mitolojik troll, mağaralar ya da köprüler altında karanlık yerlerde yaşayan çirkin, kirli, öfkeli bir yaratık olarak bilinir ve günü kurtarmak için haraç ve yol keser.

Bazı açılardan, mitolojik trol, internet trol’lerine benzer. İnternet trolleri, bilgisayar ekranının arkasına gizlenir ve internette sorun oluşturmak için çabalar. Mitolojik trol gibi internet trolleride mümkün olan her yerde öfkeli ve yıkıcıdır. Çoğu zaman gerçek sebepleri yoktur.

Trollerin en çok bulunduğu yerler

Sosyal webin neredeyse her köşesinde gizlenmiş troller bulabilirsiniz. Trolleri cezbettiği bilinen bazı yerler.

YouTube video yorumları

YouTube, tüm zamanların en trol yorumlarından bazılarını içinde barındırıyor. YouTube’da popüler bir videodaki yorumları inceleyin; şimdiye kadarki en kötü yorumların bir kısmını mutlaka bulursunuz. Bir videonun görüntüleme ve yorum sayısı arttıkça, sahip olacağı trol yorumuda artıyor.

Blog yorumları

Yorum özelliği etkinleştirilmiş bazı popüler bloglar ve haber sitelerinde bazen trollerin küfrederek veya konuyla alakasız bir ismi çagırıyor bulabilirsiniz, bunun sebebi sadece sorun oluşturmaktır. Bu, tartışmalı konuları içeren bloglar veya düşüncelerini dünyayla paylaşmak isteyen çok sayıda insanın katıldığı bloglar için özellikle geçerlidir.

Forumlar

Forumlar, aynı fikirde insanlarla tartışmak için toplanılan yerlerdir, ancak her zaman bir trol konulara dalıp olumsuz şeyler yazmaya başlar. Forum moderatörleri bunları yasaklamazsa, diğer üyeler genellikle yanıt vermeye başlar ve siz bunu öğrenmeden konu kapanır ve anlamsız argüman olmaktan başka bir şey olmaz.

E-posta

Önemli bir sebep olmaksızın kargaşa çıkartmaya yönelik, anlaşmazlıkları olan kişilere yanıt olarak korkunç e-posta mesajları yazmak için zaman ve enerji harcayan çok sayıda trol grubu var.

Sosyal Medya Ağları

Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, Tumblr veya neredeyse herhangi bir sosyal paylaşım sitesi. Hemen herkese bir durum güncellemesi hakkında yorum yapabilir, bir tweet’e cevap verebilir, bir topluluktaki konu hakkında sohbet edebilir veya anonim bir soru gönderebilirsiniz; trolleme, insanların etkileşimde bulunabilecekleri her yerde olabilir.

[irp posts=”21277″ name=”Twitter güvenlik ayarları ile trolleri nasıl engellersiniz?”]

Özellikle Instagram, insanların fotoğraflarını yayınlamak için kullandıkları ve herkesi yorum bölümünde fotograf ile ilgili değerlendirmeye davet eden genel bir platform olması sebebi ile troller için müsait bir ortam.

Anonim sosyal ağlar

Anonim sosyal ağlar, temel olarak, troll davranışlar için davetiye çıkartır; çünkü anonim kullanıcılar gerçek kimliklerinin troll davranışları ile bağlantısı olmayacağından dolayı rahat davranır. Yüzsüz ve isimsiz bir kullanıcı hesabının arkasına saklanabilir ve sonuçlarını düşünmeden öfkesini ya da nefretini kusabilir.

Facebook’ta büyük markalar, Twitter’da ünlüler ve takipçileri olan Tumblr gençleri her gün yüzüyorlar. Ne yazık ki, web daha sosyal hale geldiğinde ve insanlar sosyal sitelere nereden geldiklerine akıllı telefonlarından erişebildikçe, dolaşmak (hatta siber zorbalık yapmak) bir sorun olmaya devam edecektir.

Troller neden internete giriyor?

Her internet trolünün internette bir topluluğa katılma ihtiyacı hissetmek için farklı bir hikayesi var. Troller bunalmış, dikkatten yoksun, kızgın, üzgün, kıskanç, narsisistik veya başka bir duygu içinde olduklarından çevrimiçi davranışları kötü yönde etkilediklerinin farkında olmayabilirler.

Trollemeyi o kadar kolay yapan şey, özel bir yetenek gerektirmemesidir. Troller sorun çıkmak için ortaya çıktıklarında bilgisayarlarının, takma isimlerinin ve avatarlarının arkasına gizlenir. Trolleme birçok korkak insanın daha güçlü hissetmesini sağlar.

Trollerle uğraşmak

Bir trol sizi kışkırtmaya çalışırsa, onları görmezden gelin. Bununla zaman harcamaya veya duygusal sıkıntıya girmeye değmez. Trol gibi görünen bir insanın gerçekte acı çeken birinin kendisini dağıtmaya çalıştığını ve sizin üzerinizden kendisini daha iyi hissettirmeye çalıştığını hatırlayın. Mümkünse, iyi bir kahkaha atmaya çalışın ve insanların internetteki kişilere hakaret etme ihtiyacını hissetmenin ne kadar üzücü olduğunu düşünün.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...