Twitter ‘Canlı Yayın’ için Yapımcı API’si yayınladı

Date:

Firma daha çok canlı yayın yapımcısını platformuna çekmeyi hedefliyor

Sosyal medya devi Twitter internet üzerinden canlı yayın yapmayı sağlayacak bir Yapımcı API’sini resmen yayınladığını duyurdu. Yeni araç ile büyük medya kuruluşları ve yayıncıların Twitter üzerinden daha kaliteli yayınlar yapabilmesi hedefleniyor. Twitter bu sayede canlı yayınları direk kendi networkü üzerinden yayınlamayı planlıyor.

Twitter geçtiğimiz Sonbahar’da Periscope Producer (yapımcı) uygulamasını yayınlamıştı. Bu sayede içerik üreticileri profesyonel kameralar ve ekipmanlarla canlı yayın yapabilmeye başlamıştı.

Sosyal medya devi şimdi bunu bir adım daha ileriye taşıyarak yeni yayınladığı API ile büyük medya kanallarını kendi platformu üzerine çekmeyi hedefliyor. Producer API’si ile üçüncü parti uygulamaları Periscope hesaplarına tanımlayarak kullanmak mümkün olacak. Bu sayede canlı yayınlar istenildiği gibi kontrol edilebilecek ve istenildiği zaman durdurulup başlatılabilecek.

Yeni API ile birlikte Twitter, Telestream, Livestream (Mevo kamera), Switchboard Cloud (web platformu) ve Teradek (vido encoder ve yazılım eklentisi)’in de canlı yayın yapımcılarının kullanımı için yayınladıklarını duyudu.

Periscope’un canlı yayın ortaklarının arasında Brandlive, Grabyo, LiveU Solo, Giroptic iO 360, Make.tv, NewTek, Inc., Telescope ve Vidpresso bulunuyor.

[irp posts=”11597″ name=”Clips ile Apple ürünlerinde video hazırlamak çok kolay”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...