Apple’ın programlama öğreten uygulaması Swift Playground’a 5 dil eklendi

Date:

Uygulama daha çok ülkeye ulaşmayı hedefliyor

9.7 inçlik bir iPad ve yeni kırmızı iPhone’un tanıtılmasıyla birlikte Apple’ın programla öğretmeyi hedefleyen uygulaması Swift Playgorunds’a yeni 5 farklı dilin eklendiğini açıkladı.

Uygulamaya eklenen diller, Çince, Japonca, Fransızca, Almanca ve Latin Amerika İspanyolcası. Toplamda bir milyondan fazla indirilmiş olan uygulama, kullanıcılarına programla dersleri, puzzlelar ve bulmacalar sunarak eğlenerek programlama öğretmeyi hedefliyor.

Swift Playground uygulaması ilk kez WWDC 2016’da duyurulmuştu. Firma uygulama ile yeni jenerasyon programcılar yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etmişti. Tabi ki Apple sadece çocuklara yazılımcılığı öğretmeyi planlamıyor. Sonuçta ne kadar yazılımcı olursa Apple platformuna gelecek o kadar fazla uygulama olur.

Apple’ın yazılım öğreten uygulamasının en ilginç yanlarından birisi ise teknoloji devinin Swift Playgrounds’u PC ortamına çıkarmaması ve sadece iPad platformunda kullanılabiliyor oluşu. Çünkü birçok çocuk ve genç iPad kullanıcısı. Uygulama pragramlayı daha eğlenceli şekilde öğretmeyi hedefliyor.

[irp posts=”11587″ name=”Apple sonunda iPhoneSE’nin 16 GB’lık serisini bitiriyor, artık 399$’a 32GB alınabilecek”]

Uygulaya yeni eklenen diller iOS 10 sahibi iPad’lere bugünden itibaren gelmeye başlıyor. Bu dillerin arasına ne zaman Türkçe gelir bilmiyoruz ama en büyük temennilerimizden birisi Apple’ın Türkiye’deki potansiyeli görerek en kısa sürede bizim dilimizi de uygulamaya eklemesi.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...