Twitter, yeni programını 99 $ karşılığında test ediyor!

Date:

Twitter, yeni programını 99 $ karşılığında test ediyor!

Twitter, şu anda bir reklam programını test etmekte. Bu reklam programı abonelik sistemi şeklinde çalışıyor. Ayda 99 $ vererek otomatik olarak tweetleri yabancı kullanıcıların zaman çizelgesinde gösteriyor. Bu servis herkes için değil. Bu botun hedef kitlesi sizi veya sayfanızı takip etmeyen yabancı insanlar için yapılmış. Bu yüzden bu bot büyük firmaları hedef alan bir hareket değil, küçük şirketlerin veya kullanıcıları ilgilendiren bir haber.

Bu gerçekten şirket için inanılmaz bir tecrübe şansı sunacak. Firmanın gidişatı son yıllara göre düşüşte. Şayet test sonuçları olumlu sonuçlar verirse firma artık çok daha farklı bir yerden kâr elde etmeye devam edecek. Son zamanlarda Twitter reklam gelirlerinden ciddi oranda zarar etmekte. Bu yılın 2. Çeyreğinde firma reklamlardan 439 milyon $ kâr elde etti. Bu oran geçtiğimiz seneye göre çok düşük bir miktar. Geçtiğimiz sene bu zamanlarda – 2016 yılının ikinci çeyreğinde – firma reklam gelirlerinden 535 milyon $ elde etmişti. Reklam geliştirme kurulu yaptığı açıklamalarda şu anlık test aşamasında olduğunu belirtti. İleriye dönük herhangi bir planlamadan bahsetmedi.

Ödeme yapılan Twitter kullanıcıları ilk ay şirketten para elde edemeyecek. Devam eden süreçte aylık 99 $’lık test programının bir parçası olarak devam edecekler.

Firma bu şekilde artık Twitter fenomenlerinin doğrudan Twitter üzerinden para kazanmalarını sağlayacak. Aslında firmanın burada asıl güttüğü amaç kullanıcılarla şirketler arasında bariyer konumuna düşmek. Eğer kriterleri sizin için de uygunsa Twitter üzerinden para kazanma şansına sahipsiniz.

Daha önceleri xFire adlı video platformunun da benzer şekilde denediği sistem, teorik olarak son derece umut vaat edici gözüküyor. Her ne kadar yaptığı dönemlerde xFire ciddi kullanıcı kaybına uğramış olsa da, zamanı gelmeden hareket ettiğinden kaynaklanıyor. Artık reklamları şikâyet etmek çoğu kullanıcı için geride kalmış bir durum. Baktığımız her yerde reklam olması çoğumuzu eskisi kadar rahatsız etmiyor. Eminim ki ilerleyen süreçte göz kapaklarımızın iç kısımlarına da reklam yerleştirilecek. Böylelikle gözlerimizi her kırpışımızda arkadaşlarımızın beğendiği reklamları görme şansına sahip olabileceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...