Twitter’dan DM’lere yeni bir özellik daha

Date:

Gelen Kutusu Filtresi

Twitter doğrudan mesaj fonksiyonuyla oynamaktan vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Sosyal ağ geçtiğimiz yaz DM sekmesine o kadar çok özellik ekledi ki, kendi başına bir uygulamaya dönüştü. Sonra da herkesin Twitter DM ’lerini müşteri hizmetleri aracı gibi kullanmalarını sağlamaya çalıştı. Bugün ise yaptığı yeni açıklamayla DM gelen kutusuna ‘İstekler’ kutusu ekleyerek, kullanıcıları rahatsızlık verici, istenmeyen mesajlardan koruyacak faydalı bir filtre uygulamış oldu.

Firmanın bugün yaptığı bildiride “Eğer DM’leriniz açıksa ve takipçisi olmadığınız kişiler size mesaj atarlarsa, öncelikle istekler kutusuna düşecek. Bu kutudan isterseniz mesajı kabul eder, isterseniz silebilirsiniz. Kabul edecek olursanız mesaj gelen kutunuza aktarılacaktır” dedi. Twitter’ın güncellenmiş destek sayfasına göre mesajı silmek, o kişinin ileride sizinle iletişim kurmasına engel olmuyor (bunu yapmak için ilgili şahsı engellemek ya da susturmak durumundasınız). Yaptığı tek şey, mesaj isteklerinizi temizlemek. Geçmişte birinden mesaj kabul ettiyseniz, halihazırda takip etmiyor olsanız dahi, o kişiden gelecek mesajlar doğrudan gelen kutunuza düşecek.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Bilinmeyen bir kullanıcının DM’den gönderdiği mesajlara ekli medya da otomatik olarak gizlenecek. Fakat mesaj isteği kabul edilmese de mesajın içeriğindeki resim ve görüntüler ‘Medyayı Görüntüle’ seçeneğine tıklanarak izlenebilecek. Son olarak yeni grup DM’ler, tanımadığınız biri tarafından ekleniyorsanız ‘Kabul et / Reddet’ bildirimlerini göndermeye devam edecek. Ve eğer gelen mesajın içeriğini okumuş olsanız bile, siz kabul etmediğiniz sürece gönderici bunun farkında olmayacak. Tabii Twitter’ın API kısıtlamaları nedeniyle yeni DM gelen kutusu fonksiyonu sadece Twitter’ın firmaya ait iOS ve Android uygulamalarında kullanılır olacak. Twitter bu özelliklerin gelecek aylarda web versiyonuna da aktarılacağını söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...