ASUS ZenScreen görüp göreceğiniz en cılız USB monitör

Date:

Denge unsuru

ASUS tasarım abideleriyle bilinir. Öyle ki bir modemi bile cazip bir hale getirebiliyor. Aynı şey Computex sergi alanında öne çıkan  son USB monitörü olan ZenScreen (MB16AC) için de geçerli. 15.6-inch büyüklüğünde, 1080p bu IPS cihazının gördüğümüz en cılız olanı olduğunu söylesek, yanlış olmaz.

Ön sol yüzde ‘Doğrulama’ ve ‘Menü’ butonları, sağda ise ‘Açma/Kapama’ butonu bulunuyor. Köşeleri delik deşik bırakmamak için de USB-C girişi sol alt köşeye yerleştirilmiş.

 

Peki resimdeki delikten çıkan o kalemin sırrı ne diye sorabilirsiniz. Hemen söyleyelim; her şeyden önce ZenScreen’le birlikte geliyor o kalem. İkincisi, monitörü her iki yönde de dengede tutmak için tasarlanmış. Olur da 8 mm kalınlığında ve 780 gr ağırlığındaki cihazın tüm avantajlarından yararlanmak istersiniz düşüncesiyle. Fakat şunu bilmenizde fayda var: ZenScreen üzerine stylus (kalem) ile yazılmıyor olmakla birlikte, dokunmatik ekranı da yok. Bu nedenle kalemi alıp da cam ekran üzerinde bir şeyler karalayayım demeyin.

Diğer olumlu özellikler arasında otomatik ekran çevirme, dört seviye mavi ışık filtresi, TÜV Rheinland sertifikalı titreşimsiz teknoloji ve sekiz adet önceden ayarlanmış video modu sayılabilir. Aynı zamanda bir adet USB-C’den USBC’ye kablosu ile, bir adet de USB-C’den USB-A’ya adaptörü bulunuyor. ZenScreen’in fiyatı muadillerine oranla bir miktar yüksek: 249$. Fakat en azından yakın bir tarihte piyasaya çıkacak olması nedeniyle satın alma imkanı olacak (Tayvan’da yakında çıkmak üzere).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...