Uçan bisikletler geliyor

Date:

Yolcu taşıyan drone’larla rekabet

Sürücüsüz yolcu araçları bu yaz Dubai’de kullanıma başlayacak olabilir fakat Rusya’da da uçan bisiklet yapmayı isteyen girişimci bir firma var. Moskova’nın hemen dışında bulunan ‘Girişimciler ve bilim parkı’ organizasyonu ‘Skolkovo’nun içinden çıkan Hoversurf, insan taşıyan drone üretimi yapıyor. Hoversurf muhteşem görünümlü tek koltuklu uçan bir bisiklet yapmış. Fakat araç bırakın başkalarını düşünmeyi, kendinizi düşünmenize dahi fırsat vermeyecek derecede korkutucu.

Scorpion-3, Scorpion-1’in prototipinin güncellenmiş bir versiyonu. Pilot bir motosiklete biner gibi üzerine biniyor ve uçan bir bisikletten bekleyeceğiniz üzere etrafta uçmaya başlıyor. Bununla birlikte firmanın yüklemiş olduğu videolardan da görebileceğiniz üzere aracın Star Trek filmlerinde gördüğünüz uçan bisikletler gibi olması için yapılması gereken bazı şeyler daha var.

Hoversurf, bisikleti ‘Ekstrem spor enstrümanı’ olarak tanımlıyor. Bu bisikletten bir tane satın almak size altı haneli rakamlara mal olabilir. Dolayısıyla yakın zamanda bu bisikletten otoyolda filan görebileceğimizi sanmıyorum. Fakat firma sadece aracın ‘nakliyat potansiyeli’ ile ilgileniyor.

Hoversurf Scorpion-3’ü otomatik ya da tam manuel modda kontrol etmek için kendi yazılımını geliştirmiş. Yani firma aynı zamanda cihazın yüksekliğini ve hızını kontrol etme imkanına sahip olduğu için hava aracının kazalardan korunmasını sağlayabiliyor.

Baş mühendis ve firma ortaklarından Alex Atamanov aracın elektrikli versiyonunun 30 dakika havada kalacağını, fakat petrol motorlu hibrid versiyonunun bir tam saat uçuş yapabileceğini söylüyor. Bu özelliğiyle diğer yolcu taşıyan drone’ları gölgede bırakacak.

Firmanın yüklediği videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

Bu arada İngiltere’de bulunan Malloy Aeronautics, Amerikan ordusu için geliştirmeyi planladığı bir ‘Hoverbike’ yaptı.

Uçan bisiklet hayatına, bir Kickstarter projesi olarak başladı. Bir helikopterin yaptığı bir çok işi yapmak üzere tasarlanmış.

Hollywood’un uçan bisikletlerle ilgili fikirlerine bir göz atmak isterseniz, aşağıda birkaç örneğe göz atabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...