USB 3.2 aynı port girişiyle 2 katı veri aktarım hızı sağlayacak!

Date:

USB 3.2 aynı port girişiyle 2 katı veri aktarım hızı sağlayacak!

Gelecekteki bilgisayarınız ya da akıllı telefonunuz orantısız fazla bir şekilde veri aktarım hızına sahip olacak. USB 3.0 Tanıtıcı Grup USB 3.2’nin gelecek özellikleri hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu. Şuan ki mevcut USB 3.1 özelliklerini ekstradan bir hat ekleyerek 2 katına çıkarmayı başardılar. USB 3.0’ın aktarım hızı 5 Gbps ( Gigabits per second – Saniye başına aktarılan Gigabit miktarı ve 1 Gigabitte 1.000.000.000 bit civarında ) iken bu rakamı 10 Gbps hızına çıkartırken, USB 3.1’in hızını ise 10 Gbps’den 20 Gbps seviyelerine çıkartıyor. Bonus olaraksa şuanda kullandığınız ‘ ultra hızlı ‘ USB-C kabloları da bu teknolojik gelişmelerden faydalanabilecek. Dolayısıyla USB-C portuna sahip cihazlarınız mevcut aktarım hızlarının 2 katı hızında işlem yapacak.

Grup üyelerinin bahsettiği bir örnek işe şu şekilde. USB 3.2 portuna bağlı USB 3.2 depolama cihazı saniyede 2GB/s transfer hızına sahip. Bu ‘ ultra hızlı ‘ olarak tabir edilen USB-C’nin veri aktarım hızından çok daha fazla. USB 3.0 Tanıtıcı Grup Başkanı Brad Saunders yaptığı açıklamada ise ‘ Biz USB Type-C’yi ilk kez piyasaya sürdüğümüz zaman, mevcut USB hızlarının çok üzerinde bir seviyedeydi. ‘ Ultra hızlı ‘ olarak tanımladığımız bu cihaz piyasadaki en hızlı veri aktarım hızına sahipti, Yeni gelen geliştirmeler sayesinde artık USB Type-C’de iki katı veri aktarım hızına sahip olacak! ‘. Dedi.

USB 3.0 ya da USB 3.1 cihazların – USB-C kablosu kullanarak bizleri şaşırttığı –  bir kısmı birbirlerine yakın hızlarla gelmişti. Örneğin The Wirecutter adıyla bilinen en hızlı USB Flash bellek 254 MB/s yazma, 170 MB/s okuma hızına sahip. Bu da yeni bulunan teknolojinin bizlere gösterdiği üzere mevcut kapasitesinin yarısı olduğunu yönünde.

USB 3.0 Tanıcı Grup ( Microsoft, Apple, HP ve Intel üyelerinden oluşan ) 2017 sonlarına doğru tamamlanacağını belirtmişti. Dolayısıyla belki de 2018 yılının ilk yarısına kadar çoğu aldığımız cihazlarda bu özellik bulunmayacak. Bu arada kuzey Amerika çevresinde yaklaşan USB Geliştirici Günleri’nde çok daha fazla bilgi alacağımız da kesin. Bu Eylül ayında başlayacak USB Geliştirici Günleri başta Microsoft, Apple, HP ve Intel olmak üzere birden fazla firmanın katılımıyla gerçekleşecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...