Uzay çağında teknolojiyi reddeden topluluk

Date:

Teknolojiyi reddeden Hristiyan mezhebinden Amiş topluluğu

Teknoloji olmadan olmaz diyenler için karşınızda Amiş topluluğu

İlk kez duyanlar için “nasıl yani?” dedirten topluluk teknolojiyi kullanmadan yaşıyorlar. Amişler, Amerika’da yaşayan bir Hristiyan mezhebi. Hikayeleri yaklaşık 1600’ünlerin sonlarına kadar dayanıyor. Amişler, uzay çağında 17. Yüzyılın alışkanlıklarıyla yaşıyorlar ve teknolojiyi tamamen reddediyorlar.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Amişler, çamaşır ve bulaşıklarını elde yıkıyorlar, akşamları mum ışığında oturmayı tercih ediyorlar. Aynı zamanda, devlete vergi vermiyorlar, sosyal güvenlikle de ilgilenmiyorlar. Ve de, askerlik yapmıyorlar. At arabalarıyla ulaşım sağlıyorlar. Mezhepleri çıktıktan bu yana aynı şeyi giyiyorlar. Kadınlar uzun kollu ve uzun etekli elbiseler giyiyor. Erkekler ise çalışırken askılı elbise, günlük olarakta koyu renk takım elbise giyiyorlar ve şapka takıyorlar. Evlendikten sonra da tüm erkekler sakal bırakıyor.

Teknolojiyi reddeden Hristiyan mezhebinden Amiş topluluğu

1600’lü yılların sonunda Reform hareketi sırasında, doğumundan sonra bir çocuğun vaftiz olmasının mantıksız olduğunu ve herkesin 18 yaşından sonra kendi iradesiyle karar vermesi gerektiğini savunuyorlardı. Katolik kilisesi ise, bu fikre tepki vererek yüzlerce insanı öldürdü. Amişler de öldürülen gruplardan biriydi.

Teknolojiyi reddeden Hristiyan mezhebinden Amiş topluluğu

Amişler, telefon da kullanmıyorlar. Her köyde sadece 1 telefon var o da zaten acil durumlar için kullanılmak üzere bulunduruluyor. Hastalandıklarında ise, hastaneye gitmek yerinde doğal tedavi yöntemlerini deniyorlar. Traktör kullanmıyorlar, bütün üretimlerini 17.yüzyıl aletleri yani saban ve benzeri aletlerle sürdürüyorlar. Amişler, fotoğrafları çekildiği zaman da ruhlarının uçuğ gideceğine inanıyorlar. Turistlerin, fotoğraf çekmelerini hoş karşılamıyorlar. Şehir hayatından ve teknolojiden sıkılanların şu anda Amişlerin yerinde olmak istediklerini duyar gibiyim. Sizce yaşadıkları hayat tarzı ve görüşleri mantıklı mı?

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...