Tasarımı yenilenen Skype, Snapchat gömleği giydi

Date:

Arttırılmış kamera fonksiyonu

Uzun süredir piyasada olan Skype arkadaşların, ailelerin ve insanların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlıyor. Microsoft genel kullanımı zenginleştirmek ve zamana ayak uydurmak için aşamalı olarak yeni özellikler ve geliştirmeler ekledi Skype’a. Öyle ki bir çok mesajlaşma uygulaması da artık Skype’a benzer işlevleri sunuyor kullanıcılarının hizmetine.

Skype uygulaması yeni tasarımı

Skype mobil uygulamalarına yapılan yeni güncelleme, Snapchat Hikayeler özeliğine benzeyen ve ‘Highlights’ olarak adlandırılan yeni bir özellikle beraber, kamera erişimini tek bir dokunuşla mümkün kılan yeni bir tasarımı beraberinde getiriyor.

Microsoft bu yenileme üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalıştıklarını ve bu değişikliğin 2006 yılında Skype’a getirilen en büyük değişim olan video paylaşım özelliğinden sonraki en büyük değişiklik olduğunu söylüyor. Bu da gösteriyor ki Skype’a yapılan yeni tasarım, Snapchat ve Facebook’un Snapchat kopyasına benzetmek için yapılmış bir son dakika çalışması değil. Daha çok bir süredir işlemde olan bir çalışma gibi.

Skype Highlights: Snapchat Hikayeler’e öykünme

Skype ekibi “Highlights resim ve videolarınızla günlük faaliyetlerinizi ön plana çıkaran bir çalışma yapmanızı sağlar, böylece her anınızı paylaşabilirsiniz” diyor.

Skype Highlights’ta gönderim yapmak kolay: Kamerayı açmak için kaydırın, bir resim ya da video çekin, sonra da çekiminizi Highlights’a gönderin. Başkaları da sohbetinize katılabilecek, ya da Highlight’ınıza emojilerle karşılık verebilecekler. Ya da dilerseniz sadece seçmiş olduğunuz kişi ya da gruplara göndermekle de yetinebilirsiniz.

Skype “Yeni Skype  ile artık en yakın arkadaşlarınızla, ailenizle ve gruplarla daha etkin yollarla paylaşımda bulunmaya hazırsınız” diyor.

Sohbet özelliğine verilen önem devam ediyor

Microsoft Skype’ın sıfırdan inşa edilerek, insanların birbirleriyle iletişim imkanlarının geliştirildiğini belirtiyor. Highlights ve diğer değişikliklere rağmen sohbet özelliği hala ön planda ve merkezde yer alıyor. Grup sohbetleri artık daha kişiselleştirilmiş, daha açıklayıcı ve eğlenceli hale getirilmiş.

Skype’ın yeni mesajlaşma ara yüzü şimdi üç bölüme ayrılmış durumda: ara, sohbet et, ve çek. İsimler haddizatında açıklayıcı özellikteler: Ara özelliğiyle kullanıcıları arayabiliyor, chat ile temel sohbetler yapabiliyor, çek özelliğiyle ise snapchat’te olduğu gibi kullanıcıların resim ya da videolar çekerek metin mesajları, stickerlar ve notlar eklemelerini sağlıyor.

Ne zaman çıkıyor

Microsoft yeni Skype’ı öncelikle mobil kullanıma sunacak. Öncelikle Android cihazlara gelecek olan yeni tasarım, daha sonra iOS, Windows ve Mac’lere de gelecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...