Akrobatik gösteriler yapabilen hexacopter

Date:

Hexacopter drone

2017 yılı, drone yılı gibiydi. Drone Yarış Ligi’nin Haziranda ESPN’e döneceğine dair duyumlar almıştık. DJI Spark, piyasadaki en iyi drone üreticisi olmakla övünmüştü. Hatta yüzebilen su dostu drone’umuz da oldu (SwellPro yapımı). Şimdi de Voliro’nun konsept hexacopter drone’u çıktı. Cihaz, her biri eğilebilen eksenleri sayesinde istikrarlı şekilde uçarak, bir dizi hava hareketleri gerçekleştirebilen bir akrobasi harikası.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH Zürich) ve Zürich Sanat Üniversitesi (ZHdK)’dan 11 kolej öğrencisi  bir araya gelerek sadece herhangi bir doğrultuda havada uçmayan, aynı zamanda havadan duvara geçişleri kolaylıkla gerçekleştirebilen bir hexacopter tasarımı yaptılar. Proje dokuz ay süren bir çalışma sonrasında hayata aktarılmış ve son prototipi demo video ile gösterime sunulmuş.

Video, oldukça koyu renge boyanmış prototipin uçuşunu gösteren bölüm ile drone’un marifetlerini sergileyen kısmen daha farklı bir versiyonun test odasındaki gündelik çekimlerine ait bölüm olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Hexacopter havada dans ederek kasıtlı yalpalamalar yapıyor, yavaşça statik salto atıyor ve yana eğilerek ekseni etrafından dönmeye başlıyor. Voliro ürünün son halini henüz şekillendirmemiş olsa da, bu haliyle dahi oldukça etkileyici.

Voliro’nun temel satış noktası tatlı, eğilebilir eksenleri olmakla birlikte Voliro hexacopter’in merkezi bir küresi de olacağını söylüyor (böylece yere tüm yönlü olarak inecebilecek). Eksenler aynı zamanda cihazın herhangi bir konfigürasyonda 12 derecelik bağımsız açıyla havada asılı kalarak uçabilme yeteneğini kazandıracak.

Voliro’nun akrobatik drone’u piyasaya çıkacak mı bilinmez ama, seyretmesi de oldukça hoş.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...