VR cihazı Oculus Rift, Ağustos ayının sonuna kadar indirimde!

Date:

VR cihazı Oculus Rift, 399 dolara satışa sunuldu

Bildiğiniz üzere, 2016 yılından bu yana, VR gözlükleri oldukça popüler bir hale geldi. Birden fazla firma tarafından piyasaya çıkarılan VR gözlükleri kalite ve fiyat bakımından birbirlerinden ayrılıyorlar. Geçtiğimiz aylarda sitemizde de haberi yapmış olduğumuz Samsung Gear VR, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen VR gözlüğü olmuştur. Bunun sebebi ise, birinci olarak, Samsung Gear VR gözlüğünün diğerlerine nazaran daha uygun fiyat etiketine sahip olması. Yaklaşık olarak piyasada 200 TL civarında satışa sunuluyor. İkinci neden ise, Samsung Gear VR gözlüğünün cep telefonu destekli oluşudur.

Öte yandan, fiyat etiketleri ile cepleri yakan VR gözlükleri de mevcut. Bunların en başında da Oculus Rift ve HTC Vive gibi üst düzey VR gözlükler geliyor. Fakat, şimdi karşımıza bir fırsat çıktı ve Oculus Rift VR gözlüklerinde indirime gidildi. Ağustos sonuna kadar yani önümüzde altı haftalık bir zaman dilimi var, Oculus Rift, 598 dolardan 399 dolara indirildi. Henüz, bu fiyat indiriminin ülkemizde uygulanıp uygulanmayacağına dair kesin bir bilgi mevcut değil. Bekleyip göreceğiz. Yakın zamanda bir açıklama gelecektir. Gelin, biraz Oculus Rift VR gözlüğünü inceleyelim.

VR cihazı Oculus Rift, 399 dolara satışa sunuldu

[irp posts=”20918″ name=”Ubuntu, artık Windows Store’dan indirilebilir hale geldi”]

Öncelikle, Oculus Rift adı nereden geliyor bir bakalım. Latince’de Oculus göz demektir ve Rift ise İngilizce’de kopuş anlamına gelmektedir. Oculus Rift VR gözlükleri, sanal dünya ile gerçeklik arasındaki yol ayrımını ifade ediyor. Bildiğiniz üzere, Oculus Rift bir oyun cihazı. Bu cihazı gözünüze takar takmaz, yeni bir dünyanın kapıları sizlere açılıyor. Oyuncu, rahat bir şekilde hareket edebiliyor ve bu gözlük ile nesnelerin altındakini ya da arkasındakini görebiliyor. Yani, sanki 360 derecelik bir kokpitte oturuyormuş hissini sizlere yaşatıyor.

Oculus Rift VR gözlüklerinin içinde yaklaşık bir tablet büyüklüğünde ekran yer alıyor. Bir yazılım ise görüntüyü bölüp büküyor. Böylece, görüntü olduğundan çok daha büyüyor. VR gözlüğünün, tam 7 inç’lik bir ekranı mevcut. Ağırlığı ise 220 gram ama bu durum kullanıcılarını rahatsız etmiyor. Belirtmeden geçmeyelim Oculus Rift hala Apple ve Linux’ta çalışmıyor. Palmer Luckey isimli ABD’li mucit tarafından tasarlanan Oculus Rift’e sahip olmak istiyorsanız, bu indirimi kaçırmamınızı tavsiye ederiz. Aksi takdir de, Oculus Rift VR gözlüğü, Ağustos ayının hemen bitişinde tekrar eski fiyatına geri dönecek. Yani, indirimi kaçırdığınız takdir de, Oculus Rift’i 598 dolara alabileceksiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...