VR’da Google reklamlardan kaçamayacaksınız

Date:

Area 120 atölyesi, sanal gerçeklik reklam biçimleri ile denemeler yapıyor.

Malesef sanal gerçeklik başlığı kullanırken internet reklamlarından kaçamayacaksınız. Google’ın Area 120 atölyesi, VR ile akıllıca tasarlanmış çevrimiçi reklam biçimleri ile denemeler yapıyor. Tahmin edeceğiniz gibi, web sitesinde bir pankarta vurmaktan çok daha zor. Ekip, VR başlık içinde hissettiren ve göreceli olarak esnek olan reklamlar oluşturmaya çalışıyor ancak ilginizi çekiyorsa “önyargılı değilseniz” gerçekten faydalı olabileceğini söylüyor. Area 120’nin bu ilk konsepti başarıya ulaşacak gibi görünüyor.

İlk konsept, reklamın açılacağı bir küp içeriyor ve küpe dokunduğunuzda ya da birkaç saniye ona baktığınızda reklam kapanıyor. Video kapandığında, kutu küçülmeden önce indirme düğmesi kısa bir süre görünüyor. Bu basit bir konsept ancak kazara açılma riskiyle karşı karşıya kalınabilir.

Area 120 atölyesi, sanal gerçeklik reklam biçimleri ile denemeler yapıyor

Area 120 şu anda Google’ın kendi Cardboard ve Daydream VR’ın yanı sıra Samsung’un Gear VR’ında reklam biçimlerini test ediyor. Ayrıca VR geliştiricilerine erken erişim başlatmak için programa kayıtlar alıyor.

Sanal gerçeklik başlığına dayalı satış alanlarını düşünmeden durmak zor ancak bu VR’ın geleceği için önemli olabilir. Birçok mobil uygulama geliştiricisi, reklamların içine girmek için kullanabilir ve bu format, sizden ücret talep etmeden veya kendi reklam çözümlerini bulmanıza gerek kalmadan VR başlık çözümleri sunabilir. Bu mutlaka VR uygulamalarının kalitesini arttıracaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...