Vücudunuzun Limon Suyundan Yararlanabilmesinin 5 Yolu

Date:

İşte limonlu suyun faydaları

Restoran ve kafelerin pek çoğu çay, çorba ve meşrubatların yanında rutin olarak birkaç dilim limon servis ediyorlar. Pek çok insan güne başlarken çay veya kahve yerine limonlu su tercih ediyorlar. Hiç şüphesiz limon lezzetli bir meyve. Ancak onu suya ekleyip içmek sizi daha sağlıklı yapar mı? Haberimizin detaylarında limonun faydalarına yer verdik. İşte limonlu suyun faydaları:Limonlu Suyun FaydalarıLimonlu suyun sağlık açısından yararları olduğunu destekleyen kanıtların çoğu anekdotlar halindedir. Limon suyunun sağlık üzerindeki etkisi bir bütün olarak bilimsel araştırmalara konu olmuştur. Ancak limon ve suyun birlikteyken faydaları ayrı ayrı araştırılmıştır.

Limonlu Suyun Faydaları

1. Hidrasyonu destekler
Şu anda dünyadaki en iyi hidrasyon, yani su alımı için gereken içecek sudur. Ancak bazı insanların su içememe ya da tadını sevmeme gibi bir durumları vardır. Ve bu yüzden gerektiği kadar su içmez, bunu alışkanlık haline getiremezler. Her gün içilen suyun içine birkaç damla su eklenmesi suyun lezzetini artırır. Ayrıca bu sayede sıvı alımı da artar. Eklediğiniz limon sayesinde suyun tadı daha lezzetli gelmeye başlayarak alışkanlıklarınızı değiştirmeye yardımcı olabilir.Limonlu Suyun Faydaları

2. İyi bir C vitamini kaynağıdır
Limon, narenciye ailesinin bir üyesi olarak birincil bir antioksidan kaynağı ve C vitamini deposudur. Vücuttaki hücreleri serbest radikallere karşı korur. C vitamini, kardiyovasküler hastalık ve inme riskini azaltarak kan basıncını düşürür. Yapılan araştırmalar sonucunda özellikle yüksek tansiyonlu kişilerde inme riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğu görüldü.C vitamini, bazı insanlarda soğuk algınlığı süresini kısıtlamaya veya hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir. Ancak çalışmalar limonu bir ilaç yerine koymamaktadır. Yine de narenciye listesinin en tepesindeki limon iyi bir C vitamini desteğidir.

3. Cildinizi iyileştirir
Limonda bulunan C vitamini cilt kırışıklıklarına iyi gelir. Yapılan pek çok klinik çalışmada kırışıklık kremlerinin içine limon özleri aşılanmaktadır. American Society for Clinical Nutrition’da yayınlanan bir araştırma, daha fazla C vitamini tüketen insanların buruşuk ve kuru cilt riskinin daha az olduğu sonucuna vardı. Suyun cildi nasıl şekillendiği konusu tartışmalıdır, ancak kesin olan bir şey var. O da cildiniz nem kaybederse kurur ve kırışmaya daha fazla eğilimli olur.

4. Kilo vermeye destek olur

Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition’da yayınlanan bir araştırma, limonlarda bulunan polifenol antioksidanların, farelerde yüksek yağlı bir diyetin neden olduğu kilo alımını önemli ölçüde azalttığını gösterdi. Buna ek olarak farelerin insülin direnci düzeldi. Aynı sonuçların insanlarda kanıtlanması gerekmekte ancak limon suyunun kilo kaybını desteklediği pek çok diyette faydalı sonuçlanmıştır.

5. Sindirimi kolaylaştırıyor
Bazı insanlar, kabızlığı önlemeye yardımcı olmak için günlük sabah rutini olarak limon suyu içiyorlar.Uyandığınızda sıcak veya ılık limon suyu içmeniz sindirim sisteminizin harekete geçmesine yardımcı olur. Limonun içindeki Ayurveda isimli oldukça güçlü bir sindirim enzimi sayesinde gıdaları daha kolay sindirirsiniz. Ayrıca vücudunuzda toksin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...