YouTube yıldızı Austin Jones, reşit olmayan hayranlarına cinsel istismarla suçlanıyor

Date:

Milyonlarca tıklama alan 24 yaşındaki YouTube yıldızı Jones, iki genç kızın açık videolarını istemek için sosyal medyayı kullandığı iddia edildikten sonra gözaltına alındı.

Genç bir hayran kitlesine sahip olan 24 yaşındaki YouTube şarkıcısı, iki genç kızın sosyal medya yoluyla açık videolarını talep etmekle suçlanıyor.

Salı günü Chicago’daki ABD Bölge Mahkemesinde şikâyet üzerine görülen davada cinsel istismarla suçlandı. Perşembe günü yapılacak bir duruşmaya kadar gözaltında tutuldu.

Jones, pop şarkıları sayesinde YouTube’da milyonlarca izlenme aldı. Ayrıca Twitter, Instagram ve YouTube hesaplarında 200.000’den fazla takipçisi bulunuyor.

Jones’un avukatı Gerardo Solon Gutierrez “Bir suçla itham edilen kişi suçluluğu kanunen ispatlanıncaya kadar suçsuz sayılır.” dedi.

Milyonlarca tıklama alan 24 yaşındaki YouTube yıldızı Jones, iki genç kızın açık videolarını istemek için sosyal medyayı kullandığı iddia edildikten sonra gözaltına alındı.

Jones’un tutuklanmasıyla YouTube’taki sosyal medya kimliğini içeren bir skandal daha ortaya çıktı. Şubat ayında YouTube ve Walt Disney Co’da etkin bir sosyal medya yıldızı olan, antisemitik olarak kabul edilen bir dizi videoyu yayınladıktan sonra, yaklaşık 53 milyon YouTube takipçisi tarafından övülen İsveçli PewDiePie ile bağları koptu.

Suçlamaya göre Jones, Facebook ve Apple iMessage hizmetini kullanarak 14-15 yaşlarındaki kızlardan cinsel içerikli videolar talep etti. Belgelerde iddia edildiğine göre, Jones’un 2016 ve 2017 yılları arasında 14 yaşındaki iki hayranına çeşitli mesajlar gönderdi ve cinsel organlarını Facebook aracılığı ile kendisine göstermesini istedi.

Jones’un birincil hayran kitlesi küçük kızlar gibi görünüyor. Mahkeme belgelerindeki sosyal medya incelemelerine ilişkin incelemede, Jones’un sayfasın, küçük yaştaki çocukların yoğu katılımıyla Facebook tarafından kapatıldığı da belirtildi.

Facebook Çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocuk istismarı içeren resimlerin ya da videoların Facebook’ta paylaşılması konusunda hiç tahammülümüz yok ve bu suçları araştıran kolluk kuvvetler ile işbirliği yapıyoruz.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...