Online görme testlerine Warby Parker’ da dahil oluyor

Date:

Göz doktoruna bağımlılık kalkıyor

Warby Parker göz doktoruna gitmeden göz bozukluğuna uygun gözlüğü almanızı sağlayacak. Yeni uygulaması ‘Prescription Check (Reçete Kontrolü)’ ile telefon ve bilgisayar bir arada kullanılarak 20 dakikalık bir göz testi uygulanıyor ve son aşamada kesin kararı verecek bir doktor tarafından gözden geçiriliyor. Böylece Warby Parker klasik satış yöntemlerinde olduğu gibi müşterilerin reçeteleriyle gelip gözlük almalarını beklemek zorunda kalmadan, müşteri portföyünü kendisi oluşturmuş olacak.

Warby Parker bu aşamada sadece California, Florida , New York ve Virginia eyaletlerindeki 18 ile 40 yaş arasındaki Warby Parker gözlüklerini kullananların test için uygun olacaklarını belirtiyor. Ve ileride reçete yenileme işlemlerine başlamadan önce ilk aşamada halihazırda gözlük kullananların reçetelerinin halen geçerli olduğunun teyidini yapmakla yetinecek.

Göz testi warby

Warby Parker yeni uygulamasını ilerleyen zamanlarda daha geniş alandaki yeni müşterileri için de hizmete sokacaktır. Fakat Warby Parker’ın üzerinde durduğu bir nokta var: İnsanlar doktora düzenli olarak giderek kontrollerini yaptırmak zorunda olacaklar. Yani göz doktorunu bütünüyle egale edemiyorsunuz.

Prescription Check uygulaması yokken Warby Parker kullanıcıları ya kendileri doktora giderek reçete almak zorunda kalıyorlardı, ya da firmanın genellikle büyük şehirlerde bulunan 50 civarındaki mağazasından birine uğramak. Prescription Check’in kullanmakta olduğu teknoloji, 2014 yılında online göz testi yapmaya başlayan ve 9.5 milyon dolar fon toplayan Opternative’in yöntemine çok benziyor. Lakin, optometrist ve oftalmolojistler, göz testi sektöründe ellerinin altında bulundurdukları pastadan pay kaptırmamak için bir takım yasal düzenlemelerle firmaya bazı zorluklar çıkardılar.

Gözlük reçete testi Warby Parker

Prescription Check testi esnasında kişiler bilgisayar ekranı önünde ayakta dururlarken, ellerinde tuttukları telefonda okudukları talimatları yerine getirirler. Telefon kamerası bilgisayar ekranının bir köşesine yerleştirilen kredi kartını ölçeklendirerek mesafe ve ekran büyüklüğü tespiti yapabilir. Böylece testler sağlıklı şekilde ayarlanmış olur.

Halihazırda internet üzerinden satış konusunda ciddi faaliyetlerde bulunan Warby Parker’ın yeni uygulaması ve kullanacağı teknoloji, perakende satış mağazaları için de büyük avantaj sağlayacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...