Taslak çizimlerinizi yapay zeka destekli Google AutoDraw ile sanatsal çalışmalara dönüştürün

Date:

Şahsi çizimler de kullanılmak üzere gönderilebiliyor

Berbat etiket figürlerine güle güle deyin: yapay zeka artık kötü çizimleri hakiki sanal çalışmalara çevirebiliyor. AutoDraw 11 Nisan’da duyurulan Google yapımı, web tabanlı yeni bir araç. Bu araç, hızlıca yapılan çizimleri yorumlayarak bu çizimleri sanatsal çalışmalara dönüştürüyor.

Yapay zeka programı ne çizdiğinizi algılamaya çalışıyor ve sonra ekranın üst bölümünde yapmış olduğunuz çizime benzer çizimleri göstererek bu çizimleri kullanmanıza olanak sağlıyor. Bu online araç, taslak çizimlerinizi sanatsal yapımlarla değiştirmenin yanında figürleri boyamanıza ve yazılar eklemenize de olanak tanıyor. Böylece hızlıca yapılmış grafiklerin özensizce yapılmamış gibi görünmelerini sağlıyor. Program web tabanlı olduğu için kullanıcılar masaüstü bilgisayarlarından ya da mobil cihazlarından programa erişim sağlayabiliyorlar. Üstelik ücretsiz olarak.

AutoDraw kötü çiziminizi güzel bir poza dönüştürürken nöral ağ ve nesne tanıma fonksiyonlarını kullanarak ne çizmeye çalıştığınızı tam olarak tespit etmeye çalışır ve sonra sanatçılar tarafından yapılmış benzer figürlerin bir listesini ekrana yansıtır. Sanatçı ekibin çalışmalarından oluşan çizimlerin yanında kullanıcıların da kendi sanatsal çalışmalarını gönderme imkanları var. Böylece bu çalışmaları da kendi çizimlerinde kullanabilirler.

Bu araç Google’ın deneysel Yapay Zeka Quick Draw çalışmasından geliyor. Bu çalışma ne çizmeye çalıştığınızı tam olarak tahmin etmek üzere tasarlanmıştı. Fakat yeni web tabanlı araç, yaptığınız çizimi gerçek olanlarıyla değiştirebiliyor. Quick Draw web tarayıcılarından bir nesneyi yirmi saniyenin altında bir sürede çizmelerini isteyerek kısmi olarak eğitime tabi tutulmuştu. Programla çizim yapan kullanıcı sayısı arttıkça sistem de yapılan çizimin ne anlama geldiğini yorumlamada daha iyi hale geldi.

Bilgisayar fiili olarak ne çizdiğinizi tahmin eder. Yapılan bir denemede çizmeye çalıştığımız kardan adam sistem tarafından ilk olarak patates olarak yorumlanmıştı. Fakat ikinci kartopunu yerleştirdiğimizde sistem henüz burun olarak havuç şeklini çizmeden önce kardan adam seçeneğini sunmuştu.

AutoDraw, yapay zeka çizim sezgisinin yanında sadece ücretsiz çizim aracı kullanmak isteyenler için çizimlerin olduğu gibi tutulmasına da imkan verecek. Yapılan çizimler daha sonra indirilebilir ya da Twitter, Facebook ve Google+ üzerinde paylaşılabilirler. Sistem hızlı çizimlerle ilgili olarak tasarlandığı için, yapılan çalışmayı daha sonra üzerinde çalışmak üzere kaydetme seçeneği bulunmuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...