Eski sistem uygulamalar ARM destekli Windows 10 üzerinde sorunsuz olarak çalışacak

Date:

Windows Store zincirlerini kısmen gevşetecek

Geçen ay öğrendiğimiz kadarıyla ARM destekli Windows 10 cihazları 2017’nin sonuna doğru piyasaya çıkacak olmalılar. Bununla birlikte daha önce Windows RT’de ve Surface 2 gibi cihazlarda gördüğümüz uygulama karmaşasından kaçınmak için Microsoft, Windows’un daha önceki mobil destekli versiyonlarının aksine, bu seferki ARM sürümünün tam teşekküllü masaüstü uygulamaları sorunsuz bir şekilde destekleyeceğinden emin olmak için sıkı bir çalışma yapıyor.

Microsoft bu hafta düzenlenen Build 2017 konferansında yeni x86 Win32 uygulamalarını ARM destekli makineye yükleyip, kurduktan sonra çalıştırmak suretiyle sistemin sorunsuz bir şekilde işlediğini gösterdi.

Son kullanıcılar ve uygulama geliştiricileri için Intel tabanlı bir cihaz ile Snapdragon işlemcili cihaz arasında pek bir fark bulunmuyor. PC Magazine’ın da belirttiği gibi Windows 10’un ARM yapısı, komutları gerçek zamanlı olarak yorumlayan dahili bir emülatör kullanarak kullanıcıları büyülüyor. Bu yorumlar aynı zamanda ön belleğe alındığı için Win32 uygulamalarının zaman içerisinde performans artışı yaşamaları kaçınılmaz. Kurulum aynı zamanda ARM tabanlı Windows 10 makinesi kullananların Windows Mağazası uygulamalarıyla sınırlandırılmayacağı anlamına da geliyor. Bu nedenle kısıtlı Windows 10 S platformundan daha fazla çeşitlilik sunacağı aşikar.

Eğer üreticiler cihazlar bu yıl sonuna doğru piyasaya çıktıklarında doğru fiyatlandırmayı yapabilirlerse, ARM tabanlı bir Windows makinesi, düşük fiyatlı alternatifleri olan Chromebook’lardan ve tabletlerden daha cazip hale gelebilirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...