Yetkililer AlphaBay adındaki deep web firmasını sonunda kapattılar!

Date:

Yetkililer AlphaBay adındaki deep web firmasını sonunda kapattılar!

Silk Road adlı sitenin kapatılmasının ardından gidilecek tek yer olan AlphaBay’de sonunda kapatıldı.

Silk Road’ın son bulmasının ardından AlphaBay Silk Road’dan kalan kötü şöhretini devam ettirerek yasadışı ticaret sitesi haline gelmişti. Wall Street dergisindeki habere göre Amerika, Kanada ve Tayland gibi devletlerin iş birliği sayesinde AlphaBay web sitesi de sonunda kapatıldı. Sitenin sahiplerinden biri olan Kanadalı Alexandre Cazes Tayland’da gözaltına alındı. Ve bu haftanın ilk günlerinde de hücresinde ölü olarak bulundu.

AlphaBay birçok illegal sektörü içinde barındıran bir internet sitesiydi. Uyuşturucu ticaretinden çalıntı finansal verilere, internet dolandırıcılık tekniklerinden yasa dışı silahlara. Bulunan verilere göre haftalık kârı milyon dolarları bulan şirket sonunda kapatıldı. Fakat bu kadar paranın kimde olduğu ise hala bilinmeyen bir mevzu. Devam eden haber de ise sitenin diğer sahiplerinin milyonlarca Bitcoin(BTC) aracılığıyla kayıplara karıştığını belirtiyor.

Sitedeki kişilerin mesajlarının okunulmasına müsaade eden açık, aslında kendi çöküşünün de başlangıcı sayılacaktı. Bulunan bu yöntem ile diğer online karaborsa firmalarının da kapatılacağını belirtmiştir. Hatta Hansa Market adındaki bir internet sitesi AlphaBay operasyonundan sonra önlem alarak AlphaBay’ın kapatılmasına sebep olan güvenlik açıklarını onarıcı bir program yayınlamıştır. Fakat şu da bir gerçek ki AlphaBay’in yakalanması yetkililerin faydasına mı zararına mı olmuştur, tartışılır bir konu haline gelmiştir. Sonuç olarak artık illegal karaborsa siteleri kendi firmalarını korumak için daha çok emek harcayacak ve çıtayı bir üst seviyeye çıkartacaklar. Şahsi kanaatimizce AlphaBay’in nasıl kapatıldığı hakkında basına bilgi verilmemesi yahut yanlış bilgilendirilmede bulunması gerekmekte ki sudaki diğer balıklar da ürkmesin.

Kripto para kullanılan web sitede illegal ticaretin temel para birimi olarak Bitcoin (BTC) kullanılmaktaydı. Nisan 2016 yılında yapılan bir deneme sonucu 13.000 mesaj ele geçirildi. Yetkililer devam eden 30 günlük süreçte 200.000 özel mesajı da ele geçirmeyi başardılar. Site sahipleri hakkında kişisel verileri elde eden güvenlik güçleri ardından siteyi uzaktan kontrol sistemi ile kapatarak piyasadaki bir karaborsa firmasının daha son bulmasına vesile oldular.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...