Youtuber olmanın abc’si

Date:

Youtuber olmanın ilgi çekici olması nereden geliyor?

youtube ile ilgili görsel sonucu

Youtuber olmak, şimdilerde gencinden yaşlısına herkesin aklından geçen bir durum. Çocukken belki de hiçbirinin Youtuber olmak gibi bir hedefi yoktu. Ancak günümüzde sosyal medya oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ve Youtuber olarak adlandırılan kişilerin sahip oldukları (arkalarından sürükledikleri) bir kitlenin olması bu işi çekici hale getiriyor. Hemen hemen herkes söylediklerinin dinlenilmesini ve bu kişiler tarafından sevildiğini bilmek ister. Kim istemez ki?

Bundan 5 sene öncesinde Youtuber olmak neydi bir sorgular mısınız? 80’lerde 90’larda topçuluk,popçuluk gibi bir durum değil mi? Bu soru aklınızın bir köşesinde dursun. Hadi biz devam edelim.

Öte yandan videolarında göstermesi için bu kişilere gönderilen ürünler, hediyeler, düzenlenen her türlü organizasyona davet edilmeleri gibi aksiyonlar bazılarımızı inanılmaz cezbediyor. Şimdiki Youtube kullanıcıların sahip olduğu maddi ve sosyal imkanları düşününce hak vermemek elde değil. Hatta bu imkanlara ulaşmak için hiç varolmayan konseptler düzenleyen, videolar çeken ancak yeterli çevresi olmadığından popülerite kazanamayan yüzlercesi var. Ya da ilgi çekici olmayan, başkalarını ilgilendirmeyen konularda video ekleyerek yeterli izleyici sayısına ulaşamamaktan muzdarip pek çok kullanıcı var. Peki ya başarılı bir Youtuber olmanın yolu nereden geçiyor?

youtube ile ilgili görsel sonucu

Youtuber olmanın ilgi çekici olması nereden geliyor?

Öncelikle bu iş göründüğü ya da izlediğimiz başarılı Youtuber’ların yaptıklarını kopya etmek kadar kolay bir iş değil. Öncelikle bu işte başarılı olmak istiyorsanız, dünyanın en başarılı Youtube kullanıcılarının videolarını dikkatle izlemelisiniz. Dikkatten kastımız tüm grafiklerini gözlemelisiniz. Dekor, psikolojik efekt sağlayan eşyalar, reklam değeri taşıyan objeler gibi. Bundan sonrası ise size kalmış. Oturmanız ve kameranın karşısında istediğiniz bir konu hakkında belli bir bütünlük sağlayarak konuşmanız gerekiyor. Öncelikle sizin ilginizi çektiği kadar başkalarının da ilgisini çekeceğini düşündüğünüz konuları konuşursanız daha çok takipçiniz olur. Empati kurun.

Kaliteli videolar oluşturmak, izleyicilerinizin sizi daha iyi görebilmesi ve duyabilmesi için iyi bir kameranız ve ortamın aydınlatması ayarlanmış olmalıdır. Eğer iyi bir kamera düzeneğiniz yoksa üzülmeyin. Bu işi yapan pek çok amatör Youtube kullanıcısının da ultra profesyonel kameraları ya da onları kullanabilecek bilgileri yok. Ancak fikirleri var. Asıl önemli olan da bu. Kendinizi ne kadar mutlu ve rahat hissederseniz, sizi izleyenlere de benzer enerjileri geçirirsiniz. Kendinize inanmakla bu işe gayet rahat başlayabilirsiniz. Hiç değilse kendinizi doğru bir şekilde ifade etmeye başlarsınız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...