Youtube’un yeni uygulaması ‘Uptime’ ile arkadaşlarınızla aynı anda video izleyin

Date:

Artık arkadaşlarınızla yan yana değilken bile birlikte video izleyebilirsiniz

Youtube üzerinden video izleme tecrübesini daha sosyal bir etkinliğe dönüştürmek istiyorsanız size önerebileceğimiz bir uygulama var. Google’ın bünyesinde bulunan geliştirici ekip, Area 120’nin yeni uygulaması Uptime ile internet üzerinden arkadaşlarınızla aynı anda video izleyebileceksiniz.

Yeni uygulama Uptide’ın bir diğer özelliği ise Persicope ve Facebook Live gibi canlı yayın uygulamalarından esinlenen “tepki verme” özelliği. Bu sayede videoları izlerken arkadaşlarınıza emojiler göndererek tepki verebilecek ve karşınızdakilerle paylaşabileceksiniz. Bu tepkileri videoyu izleyen herkesle daha sonra izleseler bile görebilecek. Bunula birlikte videoları aynı anda sizinle birlikte izleyen kişiler ile video üzerinde “parlama” efektleri paylaşabileceksiniz.

YoutubeSocial, WeMehs, LiveLead ve AirTime gibi diğer uygulamalarda aynı anda video izleme tecrübesini denemişti. Ama Uptime çok daha kolay ara yüzü ve dizaynı ile bir adım daha önde gibi duruyor. Ayrıca arkadaşlarınızın sizin izlediğiniz videolara verdiğiniz tepkileri  daha sonra görebilecek olması yeni bir özellik.

Uygulama basit bir sistemle çalışıyor. Buna göre Uptime uygulaması ile Youtube üzerinde bulunan videoları işaretleyebileceksiniz. İşaretlenen videolar daha önce davet ettiğiniz arkadaşlarınızla paylaşılacak. Bu sayede isterseniz bu videoları aynı anda arkadaşlarınızla izleyebilecekseniz. İsterseniz de arkadaşlarınız sizin işaretlediğiniz videoları daha sonra izleyebilecek. Bu sayede uygulama bir tür video paylaşma platformu da olmuş.

Uygulama şimdilik sadece iOS platformunda bulunuyor. Geliştiriciler uygulamanın Android cihazlara ne zaman geleceğine dair kesin bir açıklamada bulunmadı.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...