Sprint ve Rogers’ın RCS benzeri sunucusu: iMessage

Date:

Operatörler SMS’i yeniden uyarlayarak geri getiriyor

Sprint ve Rogers’ın RCS* benzeri sunucusu: iMessage. Operatörler SMS’i yeniden uyarlayarak geri getiriyor. Neredeyse her büyük teknoloji şirketinin kendine has, gelişmiş özelliklere sahip mesajlaşma servisi var. Ve günden güne bu sistemleri daha da güncelleştirerek, geliştiriyorlar. Bu esnada en kült mesajlaşma uygulaması olan SMS, işin içinde uzun soluklu bir biçimde varlığını sürdürmeye devam etmekte. Ancak metin mesajlaşmaları için hala geliştirilebilen sistemler üzerinde çalışılıyor.

Şimdilerde Android’de de, Apple’da da en çok kullanılan iletişim araçları tabii ki mesajlaşma uygulamaları. Pek çok varyasyonu Google Play ve Apple Store’larda olsa da hemen hepsi kullanıcılar tarafından rağbet gören uygulamalar.

Geliştirilmiş medya gönderimi ve geliştirilmiş grup sohbet desteği RCS (Rich Communications Services), Android telefonlarda bulunuyor. Tüm operatörler tarafından destekleniyor. Ayrıca Nick Fox’a göre RCS yeni bir standart ancak benzeri Google iletişim ürünü olan VP, 2012’de piyasaya sürülmüştü.

i message ile ilgili görsel sonucu

 

Operatörler SMS’i yeniden uyarlayarak geri getiriyor. RCS, operatörlerin taşıyıcı standartlarını desteklediğinden dolayı bu yıl Sprint müşterilerine iyi bir haber verdi: RCS tüm Android telefonlarda standart hale geldi. Ancak bunun için tüm ana taşıyıcı servislerden destek alınması gerekiyor. Böylece servisler arasında birbirine gönderilen metinler aynı ağ üzerinde karşılıklı işleme alınabiliyor. Bugün, iki Kuzey Amerikalı operatör kullanıcısının birbiriyle ilk kez bağlantı kurdukları bildirildi.

*RCS (Rich Communication Services): ‘Zenginleştirilmiş İletişim Hizmeti’ anlamına gelir. WhatsApp, Skype, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının temel aldıkları iletişim sistemidir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...