Yatmadan önce telefona bakmak hasta ediyor

Date:

Yatmadan önce, akıllı telefonlarımızla vakit geçirmeye son vermeliyiz

Eğer sizde benim gibiyseniz, muhtemelen gece yatmadan önce telefonunuza, bilgisayarınıza ya da tabletinize bakıyorsunuz. Evet, belki bu bize keyif veriyor olabilir ama bir yandan da sağlığımıza büyük zararlar verebiliyor. Yatmadan önce telefona bakma alışkanlığının sağlığa bir çok zararı bulunuyor.

Bilinen bir gerçek ki, 7’den 70’e herkesin elindeki akıllı telefonlar, hayatımızın her anında yanımızda. Bütün gün elimizden düşürmediğimiz bu telefonlar, yatarken de hemen yanı başımızda duruyor. Hatta yastığımızın altına koymak gibi tehlikeli işler de yapıyoruz. Şimdi açık konuşalım. Büyük bir kısmımız da yatmadan önce son görevini gerçekleştirmek adına, sosyal medyaya, haberlere veya başka şeylere bakmak için telefonlarımıza sarılıyoruz. Ama, bu alışkanlık bizi hastalığa doğru sürüklüyor. Ne yazık ki!

Eğer sizde benim gibiyseniz, muhtemelemen gece yatmadan önce telefonunuza, bilgisayarınıza ya da tabletinize bakıyorsunuz. Evet, belki bu bize keyif veriyor olabilir ama bir yandan da sağlığımıza büyük zararlar verebiliyor. Yatmadan önce telefona bakma alışkanlığının sağlığa bir çok zararı bulunuyor. Bilinen bir gerçek ki, 7’den 70’e herkesin elindeki akıllı telefonlar, hayatımızın her anında yanımızda. Bütün gün elimizden düşürmediğimiz bu telefonlar, yatarken de hemen yanı başımızda duruyor. Hatta yastığımızın altına koymak gibi tehlikeli işler de yapıyoruz. Şimdi açık konuşalım. Büyük bir kısmımız da yatmadan önce son görevini gerçekleştirmek adına, sosyal medyaya, haberlere veya başka şeylere bakmak için telefonlarımıza sarılıyoruz. Ama, bu alışkanlık bizi hastalığa doğru sürüklüyor. Ne yazık ki! Gece yapay ışık, uyku ve uyanıklığı düzenleyen melatonin hormonu üretimini bastırır. Düşük melatonin ise, depresyon, kanser, obezite, kalp hastalıkları ve kırılgan bağışıklık sistemi gibi rahatsızlıklara doğurabiliyor. Bu nedenle, erken uyumak ve en azından yatmadan önce biraz olsun akıllı telefonlarımızdan uzak kalmak, sağlığımız için doğru bir tercih olacaktır. Umarım, bunu uygulama aşamasında başarılı olabiliriz.

Gece yapay ışık, uyku ve uyanıklığı düzenleyen melatonin hormonu üretimini bastırır. Düşük melatonin ise, depresyon, kanser, obezite, kalp hastalıkları ve kırılgan bağışıklık sistemi gibi rahatsızlıklara doğurabiliyor. Bu nedenle, erken uyumak ve en azından yatmadan önce biraz olsun akıllı telefonlarımızdan uzak kalmak, sağlığımız için doğru bir tercih olacaktır. Umarım, bunu uygulama aşamasında başarılı olabiliriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...