Six Flags Lunaparklarındaki ‘VR’ Roller Coaster’ı nefes kesici

Date:

VR gözlüklerle Roller Coaster keyfi kısa sürdü

Kendinizi uzayın boşluğunda, parçalanmış uzay gemilerin arasında, sanki bir bilim kurgu filminin içerisindeymiş gibi hayal edin. Şimdi de her şeyin bir anda durduğunu hayal edin ama vücudunuz son sürat hareket etmeye devam ediyor. Dünyanız durmuş ama vücudunuz hala hareket ediyor. İşte tam da bu olay Kaliforniya’daki Six Flags Roller Coaster (hız treni) parkında meydana geldi.

Six Flag’de bulunan Roller Coaster’ın özelliği yapay gerçeklikten faydalanması. Trenin kullanıcıları VR gözlükleri takarak hız trenini tecrübe ediyor. Ama bu hafta meydana gelen olayda trenin kullanıcıları VR’da aksaklıklar yaşadığını belirtti. Buna göre VR gözlükleri yüksek hızla giderken donma yaşanmış. Bunun neticesinde kullanıcılar ciddi baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Bununla birlikte donma yaşayan VR sistemi trenin senkronizasyonuna yetişmek için oynattığı videoda atlamalara olmuş ve bunun sonucunda kullanıcılarda için sağlık problemleri görüldüğü ifade edildi.

Six Flags lunaparkından yapılan açıklamada, daha önceki trenlerde de bu tip sıkıntılar yaşadıkları belirtildi ve bunun için ön sıralardaki kullanıcıların VR gözlükleri kullanması yasaklandığı ifade edildi. Bu şekilde problemi çok aza indirebildikleri açıklandı.

[irp posts=”8905″ name=”Huawei 360-derece VR kamerasını tanıttı”]

Eğer yolunuz Six Flags’e düşerse ve hassas bir mideye sahipseniz VR kullanan trenlere binerken bir daha düşünmenizi tavsiye ederiz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...