Anneler dikkat! Telefonla oynayan bebekler daha az uyuyor

Date:

Bebeğinizin uyuyamama sebebi ekranlar olabilir

Gelişmekte olan bebeklerin bol bol uyumaları gerektiği her anne babanın bildiği bir gerçek. Zira büyüme dönemindeki bebekler uyudukça beyinleri gelişiyor ve ileriki yaşlarda meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı önlem alınmış oluyor. İşte bu sebeple Londra’da bulunan Birbeck Üniversitesi bilim adamların yeni araştırması anne ve babalar için önemli bir sorunu ele alıyor.

Birbeck Üniversitesi araştırmasına göre akıllı telefonlar veya tabletlerle oynayan 6 ile 11 aylık bebekler oynamayanlara göre çok daha az uyuyor. 715 aile kapsamında yapılan araştırmanın sonucunda akıllı telefonların ekranına bakan bebekler saat başına ortalama 15,6 dakika daha az uyuyor. Buda ortalamada her gece 26,4 dakika daha az gündüzleri ise 10,8 daha az uyku demek oluyor.

Araştırmanın liderlerinden olan Dr. Tim Smith konuyla ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada, “Her ne kadar günde 10-12 saat uyuyan bebekler için bu sayılar ufak gibi dursa da gelişmekte olan küçükler için uyudukları her dakika çok önemli” şeklinde konuştu. Dr. Smith buna sebep olarak beyinin nöroplastisite gelişiminin (yeni koşullara karşı beyinin kurduğu bağlantıların gelişimi) en çok bebeklik dönemi uykusu sırasında meydana geldiğini ifade etti.

Araştırmacılar akıllı telefon ve tabletlerin bebeklerin uykusuna zarar verdiğini vurgulasa da bu cihazları küçüklerin kullanımına yasaklanmasını henüz önermiyor. Bilim adamları araştırmaların devam ettiğini ifade ederken yasak gibi kesin bir sonuca varmadan önce bu alanda çok daha fazla araştırma yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Bilim adamlarının anne babalara şuan ki en önemli önerisi bir yaş altındaki bebeklerin ve ufak yaştaki çocukların ekranlı cihazları kullanımına sınır getirmesi.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...