Apple Jonathan Zdziarski’yi işe alıyor

Date:

Apple ve iOS güvenlik uzmanı olan Jonathan Zdziarski, yılları aşkın tecrübesini şimdi şirketin içerisine taşıyacak.

iOS üzerine bir kaç kitabı olan ve geçtiğimiz yıl Apple’ın FBI ile olan mücadelesine destek veren Jonathan Zdziarski, kendi blogundan yaptığı açıklamada, Apple’ın Security Engineering and Architecture takımına katıldığını açıkladı. Burada kullanıcıların güvenliği ve gizliliği için çalışmalara destek olacak.

“Bu karar, benim epeyce zamandır vicdan meselesi olarak düşündüklerim ve hissettiklerim bir sonucu olarak düşünülebilir. Gizlilik kutsaldır. Dijital hayatımız çok fazla şeyi açığa çıkarabilir. İlgi duyduklarımız, derin düşüncelerimiz ve hatta kimi sevdiğimiz bile. Bunu korumak amacıyla çalışan fevkalade insanlara çalışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım” şeklinde yazıyor blogunda.

Kariyerine baktığımızda Zdziarski, daha öncesinde iPhone’ların jailbreak’lenmesinde çalışmış ve 2014 yılındaki Apple ürünlerindeki arka kapı (backdoor) sıkıntısını ortaya çıkarmıştı. Apple o zamanlar Zdziarski’nin belirttiği fonksiyonların “teşhis edilebilir yetkinlikler” olduğunu söylemişti. Yakın zamanda da Zdziarski, Little Flocker isminde macOS için bir güvenlik uygulaması geliştirdi.

Apple henüz işe alım hakkında bir açıklama yapmasa da bu işe alımın çok mantıklı sebeplere dayandığını görmemek mümkün değil. Zdziarski bakıldığı zaman dünyadaki en önemli Apple ürünleri güvenlik uzmanlarından bir tanesi.

[irp posts=”10276″ name=”Apple ‘WikiLeaks’ üzerinden yayınlanan iOS güvenlik açıklarını kapatmaya başladı”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...