Apple, MacOS High Sierra’yı, WWDC 2017 etkinliğinde duyurdu

Date:

Apple, MacOS High Sierra ile herkesi şaşırttı

Apple, Mac bilgisayarları için yeni bir işletim sistemi yerine mevcut sistemi MacOS Sierra’nın büyük güncellemesi olan macOS High Sierra’yı duyurdu.  Apple’ın geliştiricileri her sene bir araya getirdiği WWDC 2017 etkinliği başladı. Bu etkinlikle birlikte, Apple’ın yaptığı birçok yenilik ortaya çıktı. Etkinlikte, yeni işletim sistemlerini ve teknolojilerini duyurdu. Bunlardan biri de, MacOS High Sierra idi. Apple, her yıl olduğu gibi yine Mac bilgisayarlarını çalıştıran işletim sistemini en iyi hale getirmeye çalıştı. Fakat bu sefer, yeni bir işletim sistemi yerine, mevcut işletim sisteminin yeni sürümü olan MacOs High Sierra’yı duyurdu.

Apple, MacOS High Sierra ile herkesi şaşırttı

WWDC 2017’de konuşma yapan, Apple’ın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi, MacOs High Sierra’nın daha güvenli ve çok daha hızlı olduğunu söyledi. MacOs High Sierra’daki yeniliklerden bahsedelim. Bunlardan birincisi Safari, High Sierra ile “dünyanın en hızlı masaüstü tarayıcısı” olduğunu açıkladı. Safari artık otomatik öğrenme yardımıyla reklam takibi araçlarını tespit edip engelleyebilecek. Ayrıca, videoların otomatik oynatılmasını engelleyecek. İkincisi ise, fotoğraflar; kalıcı bir kenar çubuğu ve tüm fotoğrafları kronolojik sırayla gösteren bir görünüm olacak. Ayrıca, Apple, yeni sürümde yüz tanımayıda geliştirdi.

Apple, MacOS High Sierra ile herkesi şaşırttı

Üçüncü olarak, Apple dosya sistemi; sıra kilit koruma ve yeni şifreleme özelliği ile güvenli olacak. Yeni sürüm anında dosya ve dizin klonlama imkanı da sunuyor. Son olarak ise, Sanal gerçeklik desteği; grafik teknolojisi Metal’in Metal 2 adlı yeni versiyonunu duyuran Apple, böylelikle sanal gerçeklik cihazlarınada destek verebilecek. MacOS, SteamVR ve Unreal Engine 4 ve Unity gibi büyük oyun motorları için destek veriyor. Bu ise şu anlama geliyor, gelecekteki Apple bilgisayarlarının üst seviye sanal gerçeklik cihazlarına destek vercektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...