Uzakdoğu’nun yeşil incisi hakkında bilmedikleriniz

Date:

 

Faydası saymakla bitmeyen doğa harikası bitki

Yeşil çay bitkisi, Doğu Çin kültürünün binlerce yıllık kültürünü taşıyan geleneksel bir gıdası. Çinliler yeşil çayı yalnızca içecek olarak tüketmekten ziyade yemeklerine hoş bir aroma katacak bir baharat, çorbalarda doygunluk hissi, yemeklerde ise tansiyon düzenleyici bir ek gıda gibi kullanıyorlar. Hatta alternatif tıbbın dayanaklarının kurulduğu coğrafya olarak bilinen Asya topraklarında yeşil çay ile ilaçlar bile yapılmış.yeşil çay ile ilgili görsel sonucu Egzama (deri dökülmesi), zona, kaşıntı, alerjik hastalıklar ve sterilizasyon için hazırlanan merhem ve temizleme solisyonlarına antiseptik madde görevi görmüş. Faydası saymakla bitmeyen doğa harikası bitki.

Yani bu demek oluyor ki yeşil çay onlarda bir yaşam tarzı. Vücutta biriken toksik maddeleri atarak, faydalı vitamin ve minerallerin kalitesini artırması faydalarından biri. Kaynatılmış suyun içine atarak, soğuduğunda bu su ile duş alanlar bile var. Faydası saymakla bitmiyor.

yeşil çay ile ilgili görsel sonucu

Özetle bizim gibi Avrupa coğrafyasında yaygın olarak bilindiğinin aksine zayıflama amacı ile kullanılmıyor. Ancak zayıflamak için bile olsa, kullanılmasının uzmanların söylediğine göre faydası çok. Tek sakıncası kültürümüze yavaş yavaş girmeye başlayan bu bitkinin kullanım sıklığının doğru ayarlanamaması. Çünkü etkileri arasında en bilinenleri tansiyonu ve kan basıncını birden düşürmesi.

Tansiyonu düşük kişilerin ve anemisi olanların günde iki kahve fincanı ölçüsünde kendilerini durdurmaları tavsiye ediliyor. Aksi halde baş dönmesi, mide bulanması ve kalp çarpıntısı gibi kısa süreli problemler yaşayabilirler. Alternatif tıbbın etkili bir biçimde faydalandığı doğal bitkiler sanıldığının aksine vücutta oldukça etkili sonuçlar veriyor. Bu yüzden haberimizde de belirttiğimiz üzere kullanım miktarı ve sıklığı her bünyeye göre farklılık gösterse de siz yine de iki fincana sadık kalın.yeşil çay ile ilgili görsel sonucu

Yapılan bir araştırmaya göre yemeklerle birlikte yeşil çay kullanımı demir emilimini %35 oranında azaltıyor. Bünyesinde bulundurduğu tanik asitin, insan vücudunda demir emilimini azalttığı tahmin ediliyor. Yediğiniz yemekten alacağınız demiri vücudunuza alamıyorsunuz. Dolayısıyla yeşil çay etkisini eritmiş oluyor. Diyetisyenlerin genellikle ara öğün ile birlikte tüketilmesini tavsiye etmesinin sebebi de bu. Ayrıca içinde asit bulundurduğundan boş mideye gönderilmemesi de gastroloji uzmanlarının tavsiyeleri arasında. Çünkü aç karnına olan mide, daha fazla asit üretir ve dışarıdan gelen başka bir asit le birleştiğinde mide yanmalarına sebep olabilir. Tüm bu etkileri göz önünde bulundurulduğunda yeşil çayın doğru kullanımının faydası var demek daha sağlıklı bir bilgi olur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...