WWDC 2017: Siri yapay da olsa daha bir zeki olacak

Date:

Görev yöneticisi

Dijital asistan çılgınlığı Siri ile başlamış olabilir ama bir süredir kendi kendine oyalanmakla meşguldü bu özellik. Özellikle de Google ve Mountain View’in kendi Asistan’ıyla karşılaştırıldığında, pek güdük kalıyordu. Şimdi ise Apple’ın bu uygulaması daha belirgin ses özelliklerine (hem erkek hem kadın, hem İngilizce hem İngiliz İngilizcesi) ve uygulama içi çeviri özelliklerine sahip olacak. Dahası Siri Citi Mobile uygulaması içerisinde bankacılık erişimi sunabilecek, ya da WeChat’te QR kod temin edebilecek. Bu anlamda da bir çeşit görev yöneticisi gibi işlev görecek.

[irp posts=”16244″ name=”WWDC 2017: Artık iMessage ile para göndermek çok kolay”]

Apple’ın ‘Yapay Zeka üzerinde sergilediği ‘düşük anahtarlı odak’ yaklaşımına daha derinden bakacak olursak; Siri’nin cihaz içi yapay zekası ve konuya bağlı öğrenme yetisi, nerede olduğunuza dair bir yazışma yaptığınız esnada size GPS iğnesi sunacak (konum bildirimi yapacak). Üstelik Siri’nin bu öğrenme özelliği, diğer Apple cihazlarınız arasında da eşleştirilecek ve örneğin iMessage’da olduğu gibi tüm bu işlemler uçtan uca şifreleme yöntemiyle kriptolanacak. Böylece kişisel bilgilerin ikinci kişilerce erişimine engel olunacak.

Apple Yapay Zeka’dan bahsederken Google’ın geçen ay I/O etkinliğinde yaptığı gibi çok fazla vurgu yapmadı. Fakat bu Cupertino’nun (Apple Park’ın bulunduğu yer) son gelişmelere pek aldırış etmediği algısına sebebiyet vermesin. Zira aksine Apple yapay zekaya oldukça önem veriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...