Artık telefonunuzu Windows 10 ile eş zamanlı olarak kullanabileceksiniz!

Date:

Artık telefonunuzu Windows 10 ile eş zamanlı olarak kullanabileceksiniz!

Microsoft, hepimizin de bildiği gibi geçtiğimiz senelerde telefon sektörüne girmişti. Nokia adlı firmayı satın alan Windows kendi tasarladığı Windows Mobil sürümü ile ilk telefonlarını çıkartmıştı. Fakat firmanın yaptığı bir takım hatalar yüzünden işler istendiği gibi gitmedi. Örneğin içinde Windows Market kullanan bir sistem bulunması. Windows’un Nokia adlı firmayı satın almasındaki amaç cihazlar arasında birlik sağlamaktı. iPhone – iPad – iMac arasındaki uyum gibi Windows – Windows Mobile tarzında bir uyum yakalamaya çalıştı. Fakat piyasaya yabancı olmalarından tutun, uygulamaların Windows Store’a gelmemesi veya bekledikleri başarıyı yakalayamamalarından dolayı Windows Mobile tarihe karıştı. Fakat Microsoft, Windows ile telefonu eş zamanla fikrini hiçbir zaman geride bırakmadı.

Microsoft, sözünde durarak bilgisayarların ve telefonların bir ahenk içinde çalışması için çalışmalara başladı. Yakın zamanda yayınladıkları Windows 10 Insider adlı ön inceleme ile birçok yeniliklere ev sahipliği yapan güncelleme, içinde telefonunuzla bilgisayarınız entegre olacağı bir bölüme de yer veriyor. Eğer Android bir telefona sahipseniz, telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra telefondaki işlerinizi bilgisayardan yürütebileceksiniz. Şu anlık web tarayıcıları eş zamanlayan firma bir kez telefonunuzu bilgisayarınıza tanıttıktan sonra dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlıyor.

Microsoft, şu anlık iPhone için herhangi bir atılımda bulunmadı. Zaten Apple cihazların Mac dizüstü bilgisayarları ile olan uyumları ortada. Dolayısıyla ilerleyen süreçte de böyle bir güncellemenin gelmesi pek mümkün gözükmüyor. Microsoft’un planları içerisinde ilerleyen süreçte doküman eş zamanlaması da bulunmakta. Bunun haricinde ek bir açıklamada bulunmadı.

Fakat bu incelemedeki tek özellik değil. Cortana adlı asistanla tıpkı mobil cihazlardaki gibi bilgisayarınıza komut verme şansına sahipsiniz. Hala daha kullanıcılar CMD üzerinden bilgisayarı otomatik olarak kapatma girişiminde bulunuyorken, firmanın bu konuya duyarsız kalması işten bile değildi. İnternet tarayıcısını aç, oturumu kapat, bilgisayarı kapat veya yeniden başlat gibi incelemede bulunan özellikler şu anda kullanılabilir durumda. Fakat şuna eminiz ki tıpkı Google Asistan gibi ilerleyen süreçte de faydalı olacak bir program olabilir.

Her ne kadar telefonumdaki asistanı doğru düzgün kullanmıyor olsam da bilgisayarda bu tip bir asistanın yardımcı olması ve kullanıcıların bir ara yüz sayesinde bilgisayarı programlaması kayda değer bir gelişme olacağa benziyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...