ASUS ZenBook Pro UX550, 4K ve dokunmatik ekranıyla tam bir forvet

Date:

4K video desteği

ASUS’un orijinal ZenBook Pro modelini tanıttığından bu yana tam iki yıl geçti. Geçtiğimiz yıl yeni özellik eklemelerine tabi tutulan modelden sonra firmanın artık premium masaüstü ürün zincirine yenilikler getirmesinin zamanı gelmişti. Computex öncesi düzenlenen ‘Edge of Beyond’ etkinliğinde açıklanan yeni ZenBook Pro UX550 modeli yine katlanabilir metal kapağının gerisinde 15.6-inch büyüklüğünde 4K dokunmatik ekran taşıyor. Fakat bu sefer Intel’in en son teknoloji Kaby Lake seçeneği ve NVIDIA GTX 1050 Ti grafik chip’i eşliğinde (4GB DDR5 VRAM ile). 18.9mm kalınlığında ve 1.8 kg ağırlığında olan UX550 sınıfında en taşınabilir diz üstü bilgisayarlardan biri olma özelliğine sahip. Bu yönüyle benzer özelliklere sahip (4K ekran seçeneği haricinde) Dell Inspiron 15 7000 (25.44 mm, 2.62 kg) ve Acer Nitro 5 (26.7 mm, 2.7 kg) modellerini geride bırakırken, 14-inch büyüklüğündeki ‘Razer Blade’ ile uyum sağlıyor (17.9mm, 1.86kg).

UX550 selefine oranla quad-core Kaby Lake işlemcileri sayesinde 4K ekranı daha iyi kullanabiliyor. Hem Core i7-7700HQ (2.8GHz ile 3.8GHz arasında hızdaki 8 thread, 6 MB ön bellek) ve hem de Core i5-7300HQ (2.5GHz ile 3.5 GHz, 4 thread, 6MB ön bellek) işlemcilerin sahip oldukları özellikler, 4K HEVC desteğine özel katkıda bulunuyor, 4K video işlemini daha etkin şekilde çalıştırabiliyorlar. UX550, tam boyutlu HDMI 1.4 girişinin hemen yanındaki eski Type-A USB girişini, Type-C portu ile değiştirmiş. Ve aynı zamanda Type-C girişlerle Thunderbolt 3 özelliğini (40 Gbps’e kadar) destekleyen cihaz, ikili 4K video çıkışı ve güç dağıtımını bir arada sağlayabiliyor.

Bu modele ait 4K ekran,  daha önce olduğu gibi yüzde 72’lik NTSC gamı ve 178 derece görüntü açısına  sahip. Fakat bu sefer daha önceki çerçeve kalınlığından 18mm traşlayarak 7.3mm’lik daha ince bir kalınlığa kavuşmuş. Fakat olumsuz olan bir faktör var: ASUS nümerik klavyeyi kaldırmaya karar vermiş. Sebebi bir çoklarının kullanmadığını düşünmesi olabilir. Diğer bir olumsuzluk (her ne kadar ilgisiz olsa da) ise önceki tam boyutlu SD kart girişinin yerini şimdi microSD girişinin almış olması. Ki kameralarında hala SD kart kullananlar için önemli bir nüans.

Güzel olan bir şey daha var ki UX550 12-14 saat süreli, daha yoğun yeni bir bataryaya sahip. Yani eski modelin neredeyse iki katı fazla bir süre. Hızlı şarj modunda 49 dakikalık bir doldurma ile yaklaşık yüzde 60’ı doluyor. 16GB DDR4-2400 RAM ve 1TB PCIe x4 SSD’ye kadar yükseltilebiliyor. Aynı zamanda CPU ve GPU chiplerin performanslarını korumaya yönelik olarak çift fanlı bir soğutma sistemi getirilmiş. Diğer bir olumlu geliştirme, Harman/Kardon sertifikalı quad-speaker ses sistemi. Klavye ışıklandırmasının her bir köşesinde birer adet (1.5mm key travel özellikte) ve iki tane de trackpad’in hemen altında yer alıyor. Multi-touch glass trackpad’ in üst sağ köşesine ise yeni bir parmak izi okuyucusu kazandırılmış.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...