Dünya’nın ilk canlı bomba tespit cihazı ‘AKBA’

Date:

Canlı bomba tespit cihazı ‘Akba’ ile teröristlerin taşıdıkları bomba düzenekleri tespit edilebilecek. Kalabalık ve halka açık yerlerin hedefi olan canlı bombalar, İnsan Güvenliği RadarıTM Akba ile tespit edilebilecek.

Halka açık yerlerde günlük hayata müdahale etmeden güvenliği sağlamak anti terör timlerinin ve güvenlik güçlerinin en çok üzerinde durduğu bir konuların başında gelmektedir. Günümü dünyasında yeni nesil güvenlik anlayışında önceden tespit ve caydırıcılık konusundaki devrim niteliğinde.

Rusya/Estonya ortak girişimi Apstec firması ve Türkiye’deki ana iş ortağı AKBA ile kamu hizmetine sunulmuştur. İnsan Güvenliği RadarıTM (HSR), kıyafetinin altında vücudunda veya sırt çantası içine gizlenmiş EYP (El Yapımı Patlayıcı) taşıyan intihar bombacısının emniyetli, gerçek zamanlı ve otomatik tespitini gerçekleştirir.

Apstec, 12 yıllık bir çalışma neticesinde AMW (Aktif Mikro Dalga) teknolojisini geliştirerek,toplu geçiş canlı bomba tespit cihazı olan İnsan Güvenliği RadarıTM’yi üretmiştir.

 

Tasarım, güvenlik ve verimlilik için yeni standartları ve özellikleri;

• Tehdit oluşturan maddelerin emniyetli tespiti.

• Otomatik Tehdit Tanımlama (ATR).

• Gerçek zamanlı operasyon.

• İş birliği gerektirmeyen yolcu taraması.

• Mahremiyet sorunları oluşturmaz.

• Gizli veya açık kurulum.

• Çoklu hedef saptama.

• Entegre video izleme.

• Diğer güvenlik sistemleri ile entegrasyon.

Canlı bomba tespit cihazı ‘Akba’

Canlı bomba tespit cihazı ‘Akba’, operatörden bağımsız karar verebilme özelliği ile farklı yapıdaki tehditleri kolayca algılıyor.

Tespit alanı, inceleme alanının yapısıyla, müşterinin gereksinimleri ve seçilen konfigürasyon ile tanımlanmaktadır. 3 metre genişliğinde konumlandırılan bir sistem (bir sistem iki adet kiosk’, 10 metreye kadar bir tespit mesafesi sağlamaktadır.

İncelenen hedef sayısı, incelenen alanın içindeki insan akışının yoğunluğuna bağlıdır. Gerekli tespit olasılığı düzeyini sağlamak için hedef sayısı: gerçek zamanlı olarak sistemin yakınında insan akışını yavaşlatmadan-3-5 adet canlı bombaya kadardır.

Sistem, kontrol edilen bir kişinin vücudunda tehlikeli bir nesne tespit ettiği andan itibaren sinyal gönderir. Birikmiş alarmların düzeyi, birbirini izleyen ardışık cihazları veya teknolojileri tetikleyebilir.

canlı bomba tespit cihazı 'akba'

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...