Çin dünyanın en hızlı zırhlı amfibi savaş aracını yapıyor

Date:

Zırhlı amfibi

Dünya çapında çok sayıda zırhlı amfibi araç olmakla birlikte, paletli ya da tekerlekli bir çoğu suda çok yavaş hareket eder. Çin’in yeni zırhlı amfibi aracı ise yarışı başlamadan bitirecek.

Kuzey Çin Araç Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği 4X4 zırhlı savaş aracı (AFV) durgun suda saatte 50 km hızla gidebiliyor. Sahip olduğu hız AFV amfibi aracını dünyanın en hızlı amfibi askeri aracı yapıyor. Yapımı iptal edilen ‘Sefer Savaş Aracı’, suda maksimum 45 km hızla gidebiliyordu.

Amphibious AFV

Amfibi AFV, v şeklinde gövdeye sahip. Böylece hidrolik çekiş minimize edilmiş oluyor (aynı zamanda v biçimli bir gövde, el yapımı patlayıcı cihazlara karşı da iyi bir koruma sağlar). Kompakt pompa jetleri ve aynı zamanda tekerlerini gövdeye doğru çekerek sürtünmeyi azaltan araç, bu şekilde rekor hızını kazanıyor.

Ztd-05

Araç şu an itibariyle konsept ispatı olarak geliştirilmiş olsa da, oldukça etkileyici. Teknolojiyi sergileme amacıyla yapılan araç, bu özel hızı kazandıran hafif bir ağırlığa sahip (zırh ya da yüklü silahlar olmadan yaklaşık 5.5 ton). Fakat kendisini küçük silahlara ve makineli tüfeklere karşı savunması için yüklenecek ek silahlarla da potansiyel olarak yaklaşık 30 km hızla gidebiliyor. Amerikan Deniz Piyadelerinin Amfibi Savaş Aracı AFV’leri olan Terrex 2 ve BAE SuperAV ise saatte 10 km hızla gidebiliyorlar.

Tekerlekli amfibi AFV hizmete girerse, Type 726 ve aynı zamanda Type 071 gibi Çin’in indirme platform rıhtım saldırı gemilerinden indirme yapılacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...