Figure 1: Doktor Instagram’ı

Date:

Figure 1 doktor platformu

Figure 1 biraz mide bulandırıcı bir uygulama olmakla birlikte, yatırımcıların pek sevdikleri bir site. Bir milyondan fazla sağlık profesyonelinin az görülen vakaları değerlendirmek, yeni tedavi yollarıyla ilgili fikir edinmek üzere oluşturulan bir çeşit sosyal ağ firması olan Figure 1, B serisinde (girişimciler için oluşturulan fon çeşitlerinden biri. A,B ve C olarak 3 aşamaya ayrılan serinin her aşamasında yatırımcılar, farklı miktarlarda para yatırırlar. B serisinde yapılan yatırım oranı 7-10 milyon dolar arasında gerçekleşir) 10 milyon dolar yatırım fonu aldı.

Kensington Capital Partners, aynı zamanda ‘Doktor Instagram’ı olarak bilinen Figure 1’in fonlamasına ön ayak oldu. Samsung NEXT, sigorta holdingi John Hancok/Manulife, girişim fonlama firması WTI, Kanada’lı yatırım firması Hedgewood, ve daha önceki desekçilerden olan Union Square Ventures, RHo Canada Ventures, Version One Ventures diğer yatırımcılar arasında yer alıyorlar.

Figure 1’in CEO’su Gregory Levey, firmanın 50 çalışanının olduğunu söylüyor. Toronto’da bulunan girişimci firma şu ana kadar toplamda 20 milyon dolar destek almış.

Figure 1’in uygulamasına herkes katılabiliyor. Fakat sadece sağlık çalışanları gönderi yapabiliyor, ya da yorumda bulunabiliyorlar. Üyelerinin üçte ikisi Amerika’dan olan topluluğun, kalan bölümü büyük oranda Latin Amerika’dan. Bu yüzden uygulamaya aynı zamanda İspanyolca ve Portekizce’ de eklenmiş. Aynı zamanda İngiltere ve Avustralya’dan da ciddi sayıda katılımcı var. Bununla birlikte gönderilen resimlerin telefon hafızasında çok yer tutması da sorunlardan birini teşkil ediyor. Kullanıcı sayısı açısından bir kilometre taşına ulaşmak üzere olan uygulamanın yakın geçmişte 2 milyon kayıtlı kullanıcısı vardı. Amerika’da 800.000 doktor bu uygulamaya üye.

Özellikle doktorlar adına faydalı olduğu şüphesiz olan uygulamanın, biz sıradan kullanıcıların merakını gidermeleri için de ilginç bir yer olduğu kesin.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...