Emma Watson’ın resimleri internete sızdırıldı

Date:

Emma Watson, Amanda Seyfried ve diğer kadın ünlülerden çalındığı anlaşılan resimler 4chan ve Reddit’te yayınlandı. Bu olay, 2014 yılında yaşanan, genel olarak ‘The Fappening’ olarak bilinen birkaç ünlünün çıplak resimlerini ve video görüntülerini teşhir eden olayı hatırlattı. O olayı gerçekleştiren Ryan Collins, resimleri kimlik avı yöntemi kullanarak iCloud’dan ele geçirmişti ve 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Resimler masum elbise takımlarından cinsel açıdan belirgin materyallere kadar uzanıyor. Sitelere gönderilen mesajlardan bir kaçı, diğer kadınların resimlerinin de sızdırılabileceğini iddia etti.

Watson’dan bir sözcü BBC’ye “Emma’nın birkaç yıl önce bir stilistle çektirdiği giysilere ait resimler çalınmış. Çıplak resimler değil. Avukatlar konuyla ilgili olarak görevlendirildiler. Daha fazla açıklama yapmayacağız” dedi.

Watson, cinsiyet eşitliği ile ilgili olarak Birleşmiş Miletler’i hedef gösterdikten sonra 2015 yılında çıplak resimlerinin sızdırılacağına dair tehdit edildiğini söylemişti. “Bunun bir tezgah olduğunu biliyordum. Biliyordum ki resim filan yok” demişti. “Bu şey beni daha kararlı yaptı. Öfkeden kudurdum. Beni o denli sinirlendirdi ki … Eğer beni pes ettirmeye çalışıyorlardıysa, tam tersini yaptılar” dedi.

Kimlik avı dolandırıcılıkları 2016 seçimleri esnasında Clinton’ın kampanya müdürü John Podesta olayında olduğu gibi üst düzey hackleme olaylarında gerçekleşir oldu. Hackerlar, kurbanlara e-posta tedarikçilerinden geliyor gibi görünen linkler göndererek onları hesap bilgilerini girmeye sevk ediyor ve kandırıyorlar. Daha sonra kullanıcı adı ve şifreler çalınıyor, kurbanın hesaplarına girerek verilerinin yedeklenmesi için kullanılıyorlar.

Bu olayda kullanılan yöntem henüz belli değil fakat, 4chan mesaj paneline yazan sohbetçi, resimlerin özel resim paylaşma gruplarından geldiğini söyledi. Kimlik avcıları ve hackerlardan oluşan özel gruplar, son meşhur ünlü hacklenmesi olayında da vardılar. İnsanların müstehcen resimleri bu koleksiyoncular arasında paylaşılma eğilimine girmiş durumda. Böylece gruplardaki kullanıcı sayısı artıyor ve yasal olmayan yollarla resimleri çalıp paylaşan kişilerin yakalanması daha da zorlaşıyor. Bir nevi özel sığınaklarını genişletmiş oluyorlar.

Bu resim yığınları bazen ana akıma karışır, ve sonra da hem kamuoyunun dikkatini, hem de  soruşturmaları tetiklerler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...