Milli Savunma Sanayi zırhlı araçlarında Otokar göz kamaştırıyor.

Date:

Milli savunma bakanlığı ve savunma sanayi müsteşarlığının, teşvik, destek ve izni ile Türk silahlı kuvvetlerinin ve Emniyet teşkilatının​​​​​ ihtiyaçları doğrultusunda;

Otokar tekerlekli zırhlı araçlar, alanında dünyanın önde gelen tasarım ve üretim üsleri arasında yer alan Otokar zırhlı araçları, sadece Türkiye’de değil, dünyada kabul kabul gören bir savunma sanayi şirketidir.Kullanım amacı, personel kapasitesi ve koruma seviyelerine göre farklılıklar gösteren Otokar zırhlı araçları, sipariş esasına göre üretilmektedir.

​Tüm zırhlı araçların ihracatı ilgili hükümetlerin ihracat izinlerine tabiidir.

İşte sizler için derlediğimiz Otokar tekerlekli zırhlı araçlar;

Arma 6X6

​​​​ARMA yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip yeni nesil çok tekerlekli modüler bir araçtır. Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın ve balistik koruma ile geniş yelpazede silah entegrasyon opsiyonları sayesinde ARMA gerçek savaş alanında, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında modern ordulara hizmet verebilmektedir.

Arma-6x6 zırhlı

Arma 8X8

Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın ve balistik koruma ile orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonları sayesinde; Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlere uygundur.

Arma-8x8 zırhlı

Cobra

Cobra’nın monokok gövdesi ve optimize edilmiş gövde açıları personel ve tüm kritik mekanik aksam için daha üstün mayın ve balistik korumanın yanında sınıfındaki en geniş iç mekanı sağlıyor. KBRN keşif, kara gözetleme radar, ileri gözetleyici, ambulance ve komuta yeri araç konfigurasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabilmekte ve amfibik seçeneği ile sunulmaktadır.

Cobra-01 Zırhlı

Cobra II

​​​​​​​​Cobra II, mevcut Cobra aracı temel alınarak gelistirilmiş üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platformdur. Üstün hareket kabiliyeti ve 9 personel taşıma kapasitesinin yanında personele sağladığı yüksek koruma, ateş gücü ve görev ekipmanları ile askeri uygulamalar için ideal bir platformdur. Cobra II en zorlu arazi ve iklim koşullarında üstün performans sağlar.​​

Cobra-2

Kale

​​​​​​Mayına dayanıklı personel taşıyıcı araç olarak tasarlanan Kale, mayın ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı üstün koruma sağladığı gibi tam bağımsız süspansiyon sistemleri ile her tür çetin arazi ve iklim koşullarında benzersiz bir hizmet sunmaktadır. Tek kabinden oluşan monokok gövdeli Kale komutan ve sürücü dahil 13 kişilik kapasitesine sahiptir.​​​​​​

kale-01 zırhlı

Kaya

12 kişilik mürettebat taşıma kapasitesine sahip KAYA Mayın Korumalı Personel Taşıyıcı araç personeli korumak için özel olarak mayına ve patlamaya karşı korumalı koltuk sistemleri ile donatılmıştır. Araç iç tasarımında ise gerektiğinde tahliyenin hızlı ve kolay sağlanması hedeflenmiştir.Modüler tasarımının sonucu Kaya aracı gerektiğinde mayın korum​alı yük taşıyıcı araç olarak da kullanılabilmektedir.

Kaya zırhlı personel taşıyıcı

Kaya II

​​​​Otokar tekerlekli zırhlı araçlar kapsamında üretilen mayına dayanıklı personel tasıyıcı araç olarak tasarlanan KAYA II, mayın ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı üstün koruma sunarken, her türlü arazi ve iklim koşulunda benzersiz hareket kabiliyeti sağlıyor. Tek kabinden olusan monokok gövdeli KAYA II komutan ve sürücü dahil 10 kişi taşıma kapasitesine sahiptir.

kaya-2

Ural

​​​​​​​​​​Zırhlı personel taşıyıcısı Ural, çok yönlü modüler platformu ve yenilikçi özellikleriyle en zorlayıcı görevlerde dahi üstünlüğünü sergiliyor. Tamamı zırh sacından üretilmiş personel kabini ile farklı tehditlere karşı sağladığı üst seviye personel korumasına ilave olarak; geniş iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltukları, süspansiyonu ve sınıfındaki en büyük lastik ebadı sayesinde personel konforunu da en üst seviyede tutuyor. Şöför dahil 8 personel taşır.

Ural-01

Otokar ISV

​Zırhlı İç Güvenlik Aracı farklı iç güvenlik görevleri için tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Yüksek ve heybetli görünümü, kalabalıklarda fark edilmesini sağlarken, kargaşa esnasında kalabalık üzerinde cesaret kırıcı bir psikolojik etki bırakır. Aracın, Personel Taşıyıcı ve Su Topu olmak üzere iki farklı versiyonu mevcuttur.

Otokar tekerlekli zırhlı araçlar

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...