Facebook, yorumlar bölümü için ayrılmış bir GIF düğmesi yaptı

Date:

GIF düğmesi, yorumları hareketlendirecek

Aylarca süren GIF düğmesini test ettikten sonra Facebook sonunda tüm kullanıcılara tanıttı. Düğme hem masaüstü hem de mobil platformlarda görülebilir ve kullanılabilir durumda. Sosyal ağ devi zaten daha öncesinde GIF desteğine sahipti. Ancak yeni düğme GIF’leri arama ve gönderme sürecini hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekle getirdi. Şirket, yeni GIF düğmesinin GIF formatının 30. yıldönümünü kutlamak için hazırlandığını söylüyor. Tek yapmanız gereken, bir yorum göndermek, aramakta olduğunuz GIF’i kendi sekmesinde aramak ve yüklemek için tıklamak. İstediğiniz zaman yorum sekmesinin yan taraftaki düğmeye bastıktan sonra hareketli ve eğlenceli GIF’i göndermiş olacaksınız. GIF düğmesi, yorumları hareketlendirecek.

Haberimizin videosunda gösterildiği üzere hareketli GIF’leri gayet kolayca ekleyebilir ve yorumlarınızı daha sempatik bir hale dönüştürebilirsiniz. Aşağıda da ayrıca nasıl kullanıldığını açıklıyor olacağız.

[irp posts=”20659″ name=”Beklenen haber geldi; Destiny 2 betası için tarih verildi”]

Şimdiye kadar kullanıcılar, yorumların masa üstü veya mobil ortamda yayınlanıp yayınlanmadığına bakmaksızın, Facebook açıklamasındaki bağlantıları GIF’lere kopyalayıp yapıştırmaya ihtiyaç duyuyorlardı. Facebook’un birincil uygulaması, Google’ın Gboard uygulamasının GIF paylaşım özelliğini desteklemiyor. Bununla birlikte, tek başına Messenger uygulaması ilk zamanlardan beri GIF ve hareketli video gönderimine açık. Ayrıca, Skype ile birleştikten sonra da yerleşmiş GIF bölümünü kullanmaya devam etmektedir.

GIF düğmesi, yorumları hareketlendirecek[irp posts=”20647″ name=”Facebook, Twitter ve Snapchat, Dünya Kupası için kesenin ağzını açtı”]

Messenger’den bahseden Facebook, geçtiğimiz günlerde bir blog yazısında “Messenger’deki insanlar geçen yıl yaklaşık toplam olarak 13 milyar GIF gönderdiler. Bu da dakikada bir gönderilmiş yaklaşık 25.000 GIF anlamına geliyor” dedi. Ayrıca geçen yıl Messenger’den gönderilen GIF miktarının, bu yıl katlanarak üç katına çıktığı belirtildi.

Ayrıca, GIPHY Studios, Logan Paul, Amanda Cerny, Patrick Starr, Wuz Good, Brandi Marie ve daha fazlasını içeren Vine ve Instagram’ında içinde bulunduğu 20 yeni GIF dosyası oluşturdu. Bunlar, Facebook’ta GIF yayınlarken arama çubuğunda #GIFparty hashtagi ile bulunabilir. Facebook geçtiğimiz günlerde, ABD’de bulunan kullanıcıların yangından etkilenenlere yardım etmek için ‘Güvenlik Kontrolü’ özelliğini kullanarak para bağışı yapmalarına izin vereceğini söyledi. Bu yeni özellik, önümüzdeki haftalarda ABD’ye ulaşacak ve sonrasında daha fazla bölgeye yayılabilecek.

[irp posts=”15066″ name=”Snapchat, Ctrl Me Robotics’i satın aldı”]

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...