Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

Date:

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

ASUS ROG Zephyrus kesinlikle laptop dünyasında çığır açacak bir model. İçinde günümüzün en iyi ekran kartı olan NVIDIA GTX 1080 bulunduran canavar, rakiplerinin neredeyse yarısı kalınlığında. Bu nanoteknoloji, gelişmesi muhtemel mevcut teknolojinin en üst standartlarına ( NVIDIA Max-Q ) sahip ilk laptop olduğundan kaynaklanıyor. Fakat cihazın böyle olması akıllara pil ömrü sorusunu getiriyor ki tahmin ettiğinizden çokta farklı değil, batarya olmasaymış daha iyi olurmuş dedirtecek cinsten.

Gelelim artı ve eksi yönlerine:

Öncelikle şunu belirtelim ki Amazon üzerinde 2.699 $’lık fiyat etiketine sahip.

Artıları:

  1. Masaüstü bilgisayarları ile aynı güçte ( her ne kadar işlemci laptoplarda düşük GHZ hızına sahip olsa da işlemciler günümüz oyunlarının çok ilerisinde. Dolayısıyla masaüstü bilgisayarlardan hiçbir farkı yok ).
  2. Gerçekten ince ve hafif dizaynı sayesinde ‘ Taşınabilir Bilgisayar ‘ kavramının somut karşılığı.

3.Gayet başarılı soğutma sistemi.

Eksileri:

1.Batarya gücü yukarıda da belirttiğimiz gibi olmasaymış daha iyiymiş dedirtecek türden. Fakat bu gerçekten bir sorun teşkil eder mi, orası tartışılır.

  1. İçine günümüz teknolojisinin en güçlü kartını koyup, ekran çözünürlüğünü 1920×1080 yapmak birazcık eksiklik açıkçası. Tamam, zaten hâlihazırdaki bataryası 4K çözünürlüğü destekleyecek güce sahip değil, ama en azından 2K ekran koyulmalıydı.

Özet

ASUS ROG Zephyrus daha önce gördüğümüz laptoplardan değil. İnce ve inanılmaz güçlü. Güç beraberinde sorunları getirmiş ve bu yüzden bataryası inanılmaz kısa ömürlü. Eğer sizde bir canavar almayı düşünüyorsanız gözden geçirseniz faydalı olur.

Donanım

ASUS ROG Zephyrus, Asus Oyuncular Cumhuriyetinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü.17.9 mm’lik kalınlığı ile taşınabilir bilgisayar adı altında satılan 5 kilogramlık laptoplardan çok daha farklı.

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

Kapak kısmı ise son derece fütüristik bir dizayna sahip, zaten ASUS laptop dizaynı ödüllerinin Real Madrid’i durumunda. İnce ve hafif olduğuna bakmayın elinize aldığınız zaman gerçekten tank gibi sağlam kasası olduğunu hissedeceksiniz. Zaten bir laptoptan sağlamlık konusunda çok beklentimizde yok açıkçası, ne yapacaksınız çivi mi çakacaksınız?

Kasanın kenarlarındaki port kısmına geldiğimizde ise gerçekten çok fazla çeşit olduğunu görebiliyoruz. 4 adet USB 3.1, 1 adet USB-C Thunderbolt 3, tam boy HDMI soketi ve bir adette kulaklık girişi bulunmakta. Dış kasası o kadar ince ki, tam boy Ethernet portu sığamıyor. Bu yüzden firma size USB portuna bağlanılan çevirici de gönderiyor. Normalde laptop tanıtımlarında adaptörlerinden bahsedilmez fakat gerçekten devasa bir adaptöre sahip. Zaten başka türlü GTX 1080’i beslemek çokta mümkün olmazdı.

Klavye ve Mousepad

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

Diğer laptoplardan farklı olarak Asus klavye ve mousepadi laptopun en uç tarafına yerleştirmiş. Bu firmanın yüksek kapasiteli donanımlarını – özellikle GPU ve CPU – laptopun arka tarafına gömdüğünü gösteriyor. Her ne kadar mousepad hakkında yapılacak yorumlar kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterse de klavyenin sınırda olması bir bakıma oyun oynanışı açısından rahatlatıcı bir şey. Şahsen ellerim büyük olduğu için laptopta oyun oynarken ekstra klavye kullanmak zorunda kalıyorum, aksi takdirde ellerimden ekran gözükmüyor.

Her ne kadar laptop olsa da – ekranın klavyeyi aydınlatması gerekçesiyle – Asus yine de klavyeye LED ışıklandırma eklemiş. Uygulama içinden düzenlenebilir renk seçenekleri de mevcut. Ayrıca klavyeyi kullanırken bileğinizin rahat etmesi için Asus kutunun içine bir adet bilek dinlendirici koymuş.

ASUS ROG Zephyrus sahibi olup ta mousepad üzerinden oyun oynarsanız diri diri parçalarınıza ayrılacağınızı bilseniz de, yine de mousepadin yan tarafta olması kullanım kolaylığı açısından bir nebze daha kullanılabilir halde. Tepki süresi için gayet güzel ayarlanmış mousepad, internette gezinti yaparken de son derece kullanışlı olacağa benziyor.

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

Görüntü ve Ses

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

ASUS ROG Zephyrus, 15.6 inç ekran boyutuna ve 1080p görüntü kalitesine sahip. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi rakip firmaların çoktan 4K teknolojisine geçtiğini ve 1080p görüntü kalitesinin geride kaldığını söylemiştik. Fakat standart laptop ekranları 75 Hz yenileme hızına sahipken bu ekran 120 Hz yenileme hızına sahip. Dolayısıyla oyun oynarken hangi FPS de olursanız olun akıcı bir oyun deneyimi yaşayacaksınız. Doom ya da Overwatch gibi anlık renk değişimlerinin çok sık yaşandığı oyunlarda monitörün performansı çok daha rahat bir şekilde göz önüne çıkıyor. Kısacası sıradan bir laptop ekranından ziyade yüksek seviye gaming ekran olduğunu söyleyebiliriz.

Laptopun hoparlörü ise ön ve kenar taraflarına yerleştirilmiş ve oldukça çirkin, tiz bir ses kalitesine sahip. Zaten burada da belirtmemiz gerek ki eğer bu laptopu alıp hoparlör vasıtasıyla oyun oynarsanız, atlarla 2 farklı tarafa gerdirilerek acı şekilde öldürülebilirsiniz.

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

Performans ve Batarya Süresi

Gaming laptopları bir daha asla aynı olmayacak: ASUS ROG Zephyrus

NVIDIA GTX 1080’e sahip bu canavar ayrıca Intel’in yeni çıkarmış olduğu Intel Core i7-7700HQ işlemciye sahip. 2.8 GHZ’ye sahip işlemci beraberinde 16 GB 2400 MHZ RAM ile çalışıyor. Her ne kadar bahsetmiş olsak ta içindeki ekran kartı GTX 1080’in masaüstü sürümü için tasarlanmış versiyonu. 1.5 GHZ temel çalışma hızında ve 1.7 GHZ hıza yükseltebilinen kart 8 GB GDDR5X RAM kapasitesine de sahip.

İçinde ayrıca 512 GB m.2 SSD bulunan laptop diğer SATA harddisklerden çok daha fazla yazma ve okuma performansıyla Doom ( maksimum çözünürlükte 200 FPS ), Overwatch (maksimum çözünürlükte 100-110 FPS) ve Hitman (1080p Maksimum çözünürlükte 100 FPS) gibi oyunları sorunsuz oynatmakta.

Ayrıca HDMI aracılığıyla yaptığımız 4K oyun testlerinde ise piyasanın çok üzerinde sonuçlar almamızı sağlıyor. Hitman’de ( maksimum grafik ayarlarında 45 FPS ) gayet akıcı bir oyun deneyimi yaşamamızı sağlıyor.

Batarya kısmı ise Overwatch oyununu tam grafik ayarlarında oynanarak ölçüldü. 1 saat 50 dakika kullanım hakkı sunan ASUS ROG Zephyrus en yakın rakibi olan Razer Blade Pro’nun (2016 ) 2 saat ile gerisinde kalmakta. Şimdiden alacaklara hayırlı olsun.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...